Χ.Α.: Στο κόκκινο, με πτώση σχεδόν 5% για τις τράπεζες

952
χρηματιστήριο

Αρνητικό είναι σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες να δέχονται ισχυρότατες πιέσεις. Στην επιστροφή των πωλητών συμβάλλουν και οι πληροφορίες για τα ηχηρά καμπανάκια που αναμένεται να χτυπήσουν οι θεσμοί στο μέτωπο των δημοσιονομικών, όπως και τα στοιχεία που έδειξαν χαμηλές πτήσεις για την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του έτους.  Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και στο αλαλούμ της Βουλής. Οι συνεδριάσεις συνεχίζονται εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και αποχωρήσεων από την αντιπολίτευση.

Αν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ αποκάλυψαν σημαντική ανάκαμψη των επενδύσεων, οι πιέσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, όπως και το γεγονός ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς από τις εξαγωγές, δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Οι πάγιες ανησυχίες για τον αντίκτυπο των όσων υπόσχονται τα κόμματα στα δημοσιονομικά μεγέθη, την πορεία των μεταρρυθμίσεων και για τις προοπτικές αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων ρίξουν επίσης σκιά.

Μέσα στο περιβάλλον αυτό και έχοντας προηγηθεί ένα δυναμικό ράλι τον Μάιο, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σήμερα 1,7% στις 822,65 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 67 εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι.

Στο στόχαστρο οι τράπεζες με τον δείκτη τους να υποχωρεί 4,8%. Πτώσης της τάξης του 2,5% καταγράφει και ο δείκτης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Στους μεγάλους ηττημένους της ημέρας συγκαταλέγεται και ο κλάδος πετρελαίου με απώλειες άνω του 3,2%. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας