Χωρίς επίδομα παραμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου!

1607
οαεδ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Παρασκευή έξω από τον ΟΑΕΔ.

Ακόμα περιμένουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου, το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!
Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί διογκώνονται καθημερινά και ήδη την Παρασκευή (αύριο) έχει προγραμματιστεί να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.
Για το ίδιο θέμα κατατέθηκε χθες ερώτηση στη Βουλή, προς την αρμόδια υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, από τους βουλευτές του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη, Μαν. Συντυχάκη και Στ. Τάσσο.
Στην ερώτησή τους, οι τρεις βουλευτές, αναφέρουν τα εξής:
“Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχικοί εργαζόμενοι στη Ρόδο, χωρίς επίδομα ανεργίας εδώ και τρεις μήνες, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα τους καταβληθεί.
Όσοι άνεργοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους μέσα στο Δεκέμβριο και παρ’ όλο που έχουν προγραμματισμένη παρουσία μέσα στον Ιανουάριο, η υπηρεσία του ΟΑΕΔ τους διώχνει και τους λέει να επιστρέψουν τον Φλεβάρη, που σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν πρόκειται να πληρωθούν.
Την ίδια απαράδεκτη κατάσταση καθυστέρησης, αντιμετώπισαν και πέρσι  οι εργαζόμενοι στη λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» του τόπου, που αποδίδει εκατομμύρια κέρδη στις «βιομηχανίες» του τουρισμού και για τους εργαζόμενους ξεζούμισμα το καλοκαίρι και πείνα τον χειμώνα.
Στο Υπουργείο είναι γνωστή η υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, την οποία βρίσκει κάθε φορά πρόφαση για τη καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων, αλλά αδιαφορεί πλήρως και συνειδητά για τη λύση του προβλήματος.
Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους να δημοσιεύετε λίστες τουριστικών μονάδων, που επιδοτούνται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνουν και να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους -ενώ έχουν θησαυρίσει από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων τους- και αντίστοιχα στους εργαζόμενους να στερείτε τη δυνατότητα επιβίωσης των οικογενειών τους, καθυστερώντας και τα τελευταία ψίχουλα.
Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση να καταβληθούν τα επιδόματα των ανέργων.
Οι Βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος”.

H ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Για την κινητοποίηση της Παρασκευής, από τα σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία Mira Mare, Sheraton και Amilia Mare και Paradise, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
“Η απαράδεκτη κατάσταση στον ΟΑΕΔ είναι αυτές τις ημέρες το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των εποχικών εργαζομένων που συνωστίζονται για ώρες περιμένοντας να δηλώσουν «παρουσία», στο τοπικό υποκατάστημα της Ρόδου.
Χιλιάδες άνεργοι στο νησί, απολυμένοι από τα τέλη Οκτώβρη δεν έχουν ακόμη δει ευρώ στους λογαριασμούς τους  εδώ και τρεις μήνες.
Μάλιστα, όσοι άνεργοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους τον περασμένο Δεκέμβριο, που είναι σίγουρα σχεδόν οι μισοί αν όχι περισσότεροι, προσέρχονται την προγραμματισμένη από το σύστημα  ημερομηνία παρουσίας μόνο για να διαπιστώσουν με αγανάκτιση ότι θα πρέπει να ξαναέρθουν το Φλεβάρη και …βλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστο μέχρι τότε, δεν πρόκειται να πληρωθούν.
Αυτά είναι τα μέτρα «ασπιρίνες» που τάχα πήρε το Υπουργείο Εργασίας και η Kεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ για να μην επαναληφθούν υποτίθεται τα περσινά φαινόμενα,  ότι δηλαδή έφτασαν τα τέλη Μάρτη για να πληρωθούν όλοι οι άνεργοι, κόντεψε δηλαδή να ξεκινήσει η καινούρια σαιζόν.
Δε φτάνει που το επίδομα ανεργίας είναι επίδομα της ντροπής που δε φτάνει ούτε για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, δε φτάνει που το
παίρνουμε για τρεις μήνες μόνο, λες και τους άλλους μήνες που είμαστε άνεργοι θα μπούμε σε χειμερία νάρκη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την εξευτελιστική κατάσταση.
Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα επιδόματα των ανέργων. Να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν λύση κυβέρνηση, ΟΑΕΔ και όποιος ευθύνεται.
Καλούμε τους ανέργους και τα Σωματεία, ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την εποχική δουλειά, σε διαμαρτυρία στο υποκατάστημα Ρόδου του ΟΑΕΔ την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 11.30 το πρωί.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRAMARE WONDERLAND
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ SHERATON
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR”.
*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας