Χρυσαυγίτικη ομολογία: Ψηφίσαμε την Θάνου γιατί κινδυνεύαμε με 20 χρόνια φυλακή!

4606
θάνου

Υπόγειες εντάσεις και δημόσιες παραδοχές προκαλεί η υπερψήφιση της Βασιλικής Θάνου ως προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τη Χρυσή Αυγή.

Την υπερψήφιση της υποψηφιότητας Θάνου ανακοίνωσε στις 19/12/2018 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Ιωάννης Αϊβατίδης. Εκτός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) η κυρία Θάνου υπερψηφίστηκε και από την Ένωση Κεντρώων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η θετική ψήφος της Χρυσής Αυγής προκάλεσε έκπληξη στους  υποστηρικτές της και σχόλια σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την εξήγηση ωστόσο για την απόφαση αυτή έσπευσε να δώσει ο αρθρογράφος της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής “Εμπρός” Λευτέρης Πανούσης, γνωστός και από τις εμφανίσεις του στις διαδικτυακές εκπομπές της ναζιστικής οργάνωσης δίπλα στη διευθύντρια του Εμπρός και σύζυγο του Χρήστου Παππά Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά.

[Στη φωτογραφία ο Λευτέρης Πανούσης σε εκπομπή της Χρυσής Αυγής, δίπλα στη διευθύντρια της εφημερίδας “Εμπρός” Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά.]

Στο άρθρο αυτό, ο Πανούσης χαρακτηρίζει “βαριά και ασήκωτη πράξη” την υπερψήφιση της Θάνου, αφού όπως λέει με τον τρόπο αυτό: “η Χρυσή Αυγή αποδέχεται τους μηχανισμούς του νεοφιλελεύθερου, κυνοβουλευτικού συμμοριτισμού”. Ομολογεί ωστόσο ότι, για τον Μιχαλολιάκο, η υπερψήφιση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποινική εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει χαρακτηριστικά: “όλοι μας ξέρουμε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι κατηγορούμενη για σοβαρότατο “αδίκημα”, που σηκώνει μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση [εγκληματική οργάνωση]… Αν εσάς σας είχαν τυλίξει στο σιδηρό πλέγμα μιας τέτοιας κατηγορίας… τι θα κάνατε; … Πόσο ήρωες θα είσαστε, όταν θα ξέρατε ότι ο δικαστής… ετοιμάζεται να σας κατακρεουργήσει;… Θα κάματε τη χάρη στην όποια αρχιδικαστίνα θάνου, να την ψηφίσετε για πρόεδρο όπου αυτή γούσταρε… για να μη έρθετε σε συγκρουση με το δικαστικο κατεστημενο… Όταν μάλιστα από αυτά τα δικαστικά, παραδικαστικά, επιδικαστικά και καταδικαστικά κογκλάβια, κρεμόταν η ζωή σας;”.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας