Χρηματοοικονομικό πόλεμο στον Καναδά κήρυξε η Σαουδική Αραβία

1036
Σαουδική Αραβία

Την πώληση καναδικών τίτλων που έχει στην κατοχή της ξεκίνησε η Σαουδική Αραβία, κλιμακώνοντας την αντίδρασή της στην κριτική που τις ασκήθηκε από τον Καναδά αναφορικά με τη σύλληψη της γνωστής ακτιβίστριας Samar Badawi η οποία αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται δύο άτομα με άμεση γνώση της κατάστασης, η Κεντρική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας και τα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν δώσει εντολή στους διαχειριστές των κεφαλαίων τους στο εξωτερικό να “ξεφορτωθούν” τις καναδικές μετοχές, τα ομόλογα και τα καναδικά δολάρια, “με κάθε κόστος”.

Η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει μέσω τρίτων μερών περισσότερα από 100 δισ. δολ. στις διεθνείς αγορές και παρότι το ποσοστό αυτού του ποσού που έχει επενδυθεί σε καναδικούς τίτλους πρέπει να είναι “αρκετά μικρό σε απόλυτους όρους”, η πώλησή τους στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, αναφέρει μία εκ των πηγών.

Όπως σχολιάζουν οι FT, το “ξεπούλημα” ξεκίνησε χθες και υπογραμμίζει το τρόπο με τον οποίο η Σαουδική Αραβία επιδεικνύει την χρηματοοικονομική και την πολιτική δύναμή της για να προειδοποιήσει τις ξένες δυνάμεις να μην παρεμβαίνουν, όπως θεωρεί, στις εσωτερικές της υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας