Χολή και δηλητήριο για το Brexit

1588

Χολή και δηλητήριο χύνουν τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του τελευταίου για το Brexit και τον καταποντισμό του “αδελφού” Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, το οποίο και αυτό έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το βρετανικό δημοψήφισμα, με συνέπεια να το γράψει κανονικά στις κάλπες και ο βρετανικός λαός.

Επιθυμούσαν διακαώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρωθεί το βρετανικό δημοψήφισμα, όπως κατάφεραν, χωρίς ντροπή, να κάνουν και με το ελληνικό δημοψήφισμα. Τον ίδιο διακαή πόθο είχαν και όλα τα ευρωενωσιακά κέντρα και όλες οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να διαψευστούν οι αντιδημοκρατικές προσδοκίες τους και να εξευτελιστούν.

Πέραν αυτών, όμως, μουδιασμένοι και έμφοβοι είναι με το Brexit  και οι κύκλοι της Δεξιάς αλλά και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι αυτονόητος για τους πρώτους αλλά και οι δεύτεροι, οι ακροδεξιοί και οι φασιστικοί κύκλοι, δεν αισθάνονται καθόλου καλά με το Brexit, διότι φοβούνται ότι το “μικρόβιο” της εξόδου από το ευρώ και την Ε.Ε είναι μεταδοτικό και μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα. Αλίμονο, σκέφτονται, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εξάρτησης της χώρας μας από τα ξένα δυτικά κέντρα. Ποιος θα “προστατεύει” τότε το καθεστώς από την επέλαση όσων ζητούν την πραγματική ανεξαρτησία της Ελλάδας, την γνήσια λαϊκή εξουσία και αληθινή δικαιοσύνη ενάντια στην ξενόδουλη ολιγαρχία και τους εγχώριους υπαλλήλους της. Θα έχετε παρατηρήσει άλλωστε ότι όλα τα ακροδεξιά και φασίζοντα κόμματα στην χώρα μας μπορεί να δημαγωγούν για την εξαρτημένη Ελλάδα αλλά κανένα τους δεν θέτει θέμα αποδέσμευσης από το ευρώ και την Ε.Ε και φυσικά από το ΝΑΤΟ. Τυχαίο;

Καθόλου τυχαίο.

Πρώτον διότι δεν θέλουν να ενοχλήσουν τους “προστάτες” μας και δεύτερον διότι μέσα σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς η δυτική κηδεμονία για στήριξη του καθεστώτος (και όχι της Ελλάδας) θα παραμένει απαρασάλευτη!

Δοξάστε τους!

 

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας