Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους ενάντια στην «αξιολόγηση» της κυβέρνησης

912
ενάντια στην «αξιολόγηση» της κυβέρνησης

Ηχηρή απάντηση στην διαδικασία της αξιολόγησης όπως αυτή προωθείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αλλά και στις αλλεπάλληλες αγωγές σε βάρος της απεργίας αποχής δίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, πραγματοποίησαν μαζικότατη  συγκέντρωση στο Εφετείο, τη μεγαλύτερη που έχει δει ο κλάδος εδώ και πολλά χρόνια, οδηγώντας σε κλείσιμο όλες τις λωρίδες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο ύψος του Εφετείου.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, μεγάλη σε όγκο πορεία στους δρόμους της Αθήνας. 

Αυτή την ώρα κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η Πανεπιστημίου από τη Σίνα ενώ κλειστές παραμένουν η Βασ. Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη.

 

Με το πανό των συλλόγων που αναφέρει τα λόγια του Δημήτρη Γληνού «Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ψυχικά ανήμπορος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους», οι εκπαιδευτικοί κατευθύνονται στο Σύνταγμα.   

Ανάλογες Κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. 

Στο πλαίσια στήριξης των εκπαιδευτικών η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα στο Λεκανοπέδιο από 11:30πμ έως λήξη ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρει πώς «στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας».

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση στο Εφετείο

Σημειώνεται ότι η σημερινή 24ωρη απεργία δεν έχει καμία σχέση με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Όπως τονίζει η ΔΟΕ, «τη Δευτέρα, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια», υπογραμμίζοντας «ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας».

Με την σημερινή έφεση, η υπουργός ζητά να γίνει «πλήρως και ολοσχερώς» δεκτή η αγωγή, δηλαδή να αναγνωριστεί ότι η απεργία είναι παράνομη «και περαιτέρω καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί «συνολικώς ήτοι αναφορικούς προς όλα τα παραπάνω αιτήματα και να καταδικαστούν οι ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα».

Συγκέντρωση μαθητών στα Προπύλαια

Μαζική στο μεταξύ είναι και η συγκέντρωση μαθητών και γονέων στα Προπύλαια, ζητώντας μεταξύ άλλων, ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, μη εφαρμογή της ΕΒΕ και της  Τράπεζας Θεμάτων. Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εκπαιδευτικούς με τους ομιλητές να τονίζουν ότι «όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για μέτρα προστασίας της υγείας, μέτρα κάλυψης των μορφωτικών κενών και κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας