Χιλή: Γενική απεργία σήμερα και αύριο. Στρατός στους δρόμους-12 νεκροί

958
χιλή

Με πανεθνική 48ωρη απεργία απαντάει το συνδικαλιστικό κίνημα της Χιλής στην πρόταση της κυβέρνησης Σεμπάστιαν Πινιέρα για συνεργασία κομμάτων και μαζικών φορέων στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα τάσσεται και επίσημα στο πλευρό των εξεγερμένων διαδηλωτών της χιλιανής πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, με την απεργία που κήρυξε για σήμερα και αύριο, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση για την απεργία ήρθε μετά την άρνηση των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στη διακομματική συνάντηση που είχε συγκαλέσει για χθες η κυβέρνηση, και ενώ οι διαδηλωτές δεν απαιτούν πλέον μόνο την ακύρωση των αυξήσεων στα εισιτήρια του μετρό, που στάθηκαν αφορμή για τις κινητοποιήσεις, αλλά και συνολικότερα την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας της δεξιάς κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι λαϊκές και κυρίως νεολαιίστικες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία, ακόμη και μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την κάθοδο στους δρόμους του Σαντιάγο στρατιωτικών τμημάτων, ακόμη και τεθωρακισμένων.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των συγκρούσεων είναι 12 νεκροί και πάνω από 300 βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων και περίπου 50 αστυνομικοί, ενώ έχουν ξεπεράσει τους 2.700 οι συλληφθέντες.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας