Χαφτάρ: Έτοιμοι για εκεχειρία μόνο αν φύγουν οι Τούρκοι-μισθοφόροι από Λιβύη

750
ηπα

Οι δηλώσεις του Χαλίφα Χαφτάρ έρχονται εν μέσω μίας περιόδου όπου οι δυνάμεις του στρατάρχη συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Τρίπολης κατά των τούρκικων δυνάμεων και μισθοφόρων τζιχαντιστών.

Βασική προϋπόθεση για να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη είναι να «αποχωρήσουν από τη χώρα τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1230778944720457737

Μιλώντας στο Sputnik, ο Χαφτάρ ξεκαθάρισε πως μόνο με την απόσυρση των μισθοφόρων και των τουρκικών δυνάμεων θα γινόταν κατάπαυση του πυρός, ενώ πρόσθεσε πως ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σάρατζ αναστέλλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες της Γενεύης με εντολή της Τουρκίας και του Κατάρ.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1230778953994002432

«Ο Σάρατζ λαμβάνει εντολές από την Άγκυρα και τη Ντόχα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό. Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αποχωρήσει η GNA από τις συνομιλίες της Γενεύης», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Ο διοικητής του LNA πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Σάρατζ εξαρτάται από τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη, καθώς και από την Τουρκία και το Κατάρ.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1230772005277851648

«Η Άγκυρα και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης χρησιμοποίησαν την προσωρινή εκεχειρία για να αναπτύξουν νέα στρατεύματα και μισθοφόρους από τη Συρία» ανέφερε ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι δηλώσεις του Χαλίφα Χαφτάρ έρχονται εν μέσω μίας περιόδου όπου οι δυνάμεις του στρατάρχη συγκρούονται με τις πολιτοφυλακές του καθεστώτος Σάρατζ, τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και μισθοφόρους τζιχαντιστές.

Μέσα μάλιστα σε μόνο μία μέρα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατέρριψε δύο τουρκικά drone και βομβάρδισε ένα τουρκικό πλοίο με πολεμοφόδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας