Χανιά: Στο νοσοκομείο 59χρονος με πνευμονική εμβολή–Είχε εμβολιαστεί πριν μια εβδομάδα

593
Χανιά: Στο νοσοκομείο 59χρονος

Εμφάνισε θρόμβωση που πήγε στον πνεύμονα, προκαλώντας πνευμονική εμβολή

Ένας 59χρονος καλλιτέχνης στα Χανιά, επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca (22/4) παρουσίασε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο την Μεγάλη Παρασκευή αφού εμφάνισε θρόμβωση που πήγε στον πνεύμονα, προκαλώντας πνευμονική εμβολή.

Εισήχθη στη ΜΕΘ όπου παρέμεινε μέχρι και το Σάββατο, ενώ όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί είναι καθαρές και δεν έχουν δείξει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Περιμένουν κάποιες απαντήσεις ακόμα οι γιατροί, για να δώσουν σαφή απάντηση αν το περιστατικό οφείλεται στο εμβόλιο ή όχι.

«Το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το 2ο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο” είπε ο 59χρονος και συνέχισε “μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή», είπε ο 59χρονος.

Και συνέχισε: «Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Γι αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο. Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και περιμένω να δουν οι γιατροί αν υπήρχε ήδη η θρομβοφιλία, κάτι που ακόμα διερευνάται. Το τρίπλεξ πάντως ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας