Χαιρετισμός στην προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑ.Ε στην Καλαμάτα

955
πεσυπ

Πολίτες της Πελοποννήσου

Σε λίγες μέρες  θα κληθούμε να κάνουμε επιλογές  αποφασιστικής σημασίας τόσο για την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση όσο και για τις ευρωεκλογές. Να πάρουμε αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον ετούτου του τόπου , για το μέλλον των παιδιών μας.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη η “Αγωνιστική Συνεργασία” ολοκληρώνει ένα μεγάλο κύκλο καθημερινής επαφής με τους πολίτες της Πελοποννήσου, μέσα από τον οποίο αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας και η ανάγκη για έναν άλλο δρόμο που θα την βγάλει από την καθυστέρηση. Ένα δρόμο κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που την έχουν οδηγήσει στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές Περιφέρειας όπως πιστοποιούν όλοι οι δείκτες. Η περιφερειακή αρχή με εκφραστή τον Πέτρο Τατούλη όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί την Περιφέρεια έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να την παραδώσει στις ορέξεις των κερδοσκόπων. Με τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση των μεγάλων υποθέσεων και με κορυφαία τη διαχείριση των σκουπιδιών. Έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τη διείσδυση των γερμανικών τραπεζών στην Πελοπόννησο αγκαλιά με τον Φούχτελ και τους συνοδοιπόρους του. Στην ίδια όχθη βρίσκεται και ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος με τις πρόσφατες δηλώσεις του ανέδειξε την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα και την περιφρόνηση στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Ο Γιώργος Δέδες μέσα από κυβερνητικές θέσεις εκφράζει νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις ταυτίστηκε στα κρίσιμα ζητήματα με την πολιτική Τατούλη του οποίου υπήρξε για μεγάλο διάστημα στενός συνεργάτης. Στην ίδια γραμμή πολιτικά κινείται και ο Γιάννης Μπουντρούκας ο οποίος κατέχοντας σημαντική θέση στον Επιμελητηριακό θεσμό στην Πελοπόννησο, ουδέποτε διαφοροποιήθηκε από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Περιφέρειας και της κεντρικής κυβέρνησης. Μη σας ξεγελούν συνεπώς οι τάχα αντιπαραθέσεις και διαφορές τους .  Θυμηθείτε  την ώρα της κάλπης ότι στα βασικά ζητήματα συμφωνούν.

Η “Αγωνιστική Συνεργασία” είναι  στην άλλη όχθη: Δίνουμε τη μάχη για να μην πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, τις οποίες όπως αποδείχθηκε από τις προσφορές προσπαθούν να πάρουν κοψοχρονιά οι ενεργειακοί όμιλοι που άνθησαν την εποχή της κρίσης με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Δίνουμε τη μάχη για ένα άλλο σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα ελαχιστοποιεί το κόστος και συμβάλει στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών.

Αγωνιζόμαστε για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία στην Πελοπόννησο, στηρίζουμε όπως κάναμε πάντα την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και είμαστε αντίθετοι με την εκποίηση στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Είμαστε αντίθετοι με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Πελοποννήσου παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων που καταγγέλουν μεγάλη οικολογική καταστροφή ειδικά στην περιοχή της Λακωνίας. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με τα σχέδια για εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς. Αγωνιζόμαστε για να μην εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση, για να αξιοποιηθεί το τεράστιο δυναμικό του αγροτικού τομέα, για να αναπτυχθεί ο τουρισμός χωρίς λεηλασία των φυσικών πόρων, για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της. Και υποσχόμαστε ότι θα φέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη φωνή των πολλών και όχι των κερδοσκόπων, τη φωνή των κινημάτων και όχι των δανειστών.

  • Στην προσπάθεια για τη στήριξη της Πελοποννήσου και των αναγκών της, πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και πολλά χρόνια παίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής που έχουμε την χαρά και την τιμή να βρίσκεται σήμερα μαζί μας. Από τους πλέον δραστήριους ευρωβουλευτές και από την ίδια όχθη της αντινεοφιλελεύθερης πολιτικής, έφερε στο ευρωκοινοβούλιο και τα όργανα τις Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίσιμα ζητήματα που είχαν να κάνουν με όλα τα προβλήματα που μας απασχόλησαν: Τη διαχείριση των σκουπιδιών, την εκτέλεση των έργων, τις συμβάσεις παραχωρήσεις των αυτοκινητοδρόμων , την προώθηση και στήριξη των θεμάτων της αγροτικής οικονομίας και πολλά ακόμη. Και με τις παρεμβάσεις του αποκαλύφθηκαν σημαντικά στοιχεία σε μεγάλες υποθέσεις. Υποχρέωσε τον Νταίσεμπλουμ να παραδεχτεί  ότι το δημόσιο χρέος που φορτωθήκαμε    με τις δανειακές συμβάσεις των μνημονίων  δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού αλλά μας το φόρτωσαν  για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές   Τράπεζες
  • Αναδείχθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ευρωβουλευτών για ζητήματα υπεράσπισης του Περιβάλλοντος.

Όλα αυτά μέσα σε ένα τεράστιο όγκο δουλειάς σε ποσότητα και ποιότητα, κόντρα στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Νίκος Χουντής εκφράζοντας την πολιτική της Λαϊκής Ενότητας έφερε την φωνή των κινημάτων και των ανυπότακτων πολιτών στο ευρωκοινοβούλιο και εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας. Είναι το χειροπιαστό παράδειγμα δράσης της Λαϊκής Ενότητας και η απόδειξη για την αναγκαιότητα υποστήριξης του ψηφοδελτίου της στις ευρωεκλογές.

Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι τις λίγες μέρες που έμειναν δίνουμε τη μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Λαϊκής Ενότητας . – Μέτωπο Ανατροπής στην ευρωβουλή και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας