Χαίρε Πομπέο, οι υποτελείς των Αθηνών σε προσκυνούν:”Καζάν-καζάν” και “ταμάμ”

1619
Πομπέο

Έχουν οργιάσει τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, από τις τηλεοράσεις έως το διαδίκτυο, να εξυμνούν τον Αμερικανό ΥΠΕξ Μαΐκ Πομπέο που βρίσκεται στην Αθήνα για την “προστασσία” που απλόχερη, τάχα, προσφέρει στην στρατιωτική “αποικία” του, την Ελλάδα.

Ουδέποτε είχε επιδειχθεί ένα τέτοιος και τόσος ραγιαδισμός, στηριγμένος μάλιστα σε μισές αλήθειες και σε παραπλανητικές και παρεξηγήσιμες  ερμηνείες και παρερμηνείες όσων έχουν λεχθεί από τον Μ. Πομπέο.

Στην κρίσιμη για παράδειγμα ερώτηση προς τον Μ. Πομπέο για το πως θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ σε μιά περίπτωση αντίστοιχη με αυτήν των Ιμίων, ο Αμερικανός ΥΠΕξ κατάπιε σχεδόν την γλώσσα του, λέγοντας ως υπεκφυγή, “πως δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο“(!), όταν είμαστε σχεδόν και στο και πέντε για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Κύπρο. Ο Μ. Πομπέο δεν αισθάνθηκε ούτε καν την ανάγκη να απολογηθεί για την τότε στάση των ΗΠΑ στα Ίμια και να πει πως σε ανάλογη περίπτωση, τουλάχιστον, δεν θα κάνουν τα ίδια αίσχη στις πλάτες της υποτελούς Ελλάδας: ελληνικές νησίδες να τις καταστήσουν “ουδέτερο” έδαφος.

Ιμία και Κριμαία

Εκεί, όμως, που ο Μ. Πομπέο τα έκανε εντελώς μούσκεμα, ήταν στη συνέχεια, όταν, για να μπαλώσει, υποτίθεται, τα πράγματα σε σχέση με τη “μη απάντηση” του σε ενδεχόμενο νέων Ιμίων, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Κριμαίας, τονίζοντας πόσο χαρακτηριστική και δυναμική ήταν τότε (και συνεχίζεται) η αντίδραση των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία που την προσάρτησε (οι ΗΠΑ τότε επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία, μαζί με Ε.Ε που συνεχίζονται).

Ο Μ. Πομπέο, παραλληλίζοντας, περίπου, ευθέως, την υπόθεση της Κριμαίας με τις εξελίξεις και τις συνέπειες ενός “θερμού επεισοδίου” τύπου “Ιμίων”, έπεσε σε τραγικά λάθη και αντιφάσεις οι οποίες αποκαλύπτουν τις κάκιστες μύχιες προθέσεις των ΗΠΑ.

Πρώτον: Στην περίπτωση της Κριμαίας δεν είχαμε θερμό επεισόδιο αλλά απόσχιση της Κριμαϊκής δημοκρατίας και ένωση της με την Ρωσία. Προβλέπει ο Μ. Πομπέο, ο οποίος κατά τα άλλα είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε σε κρίση ανάλογη των Ιμίων, ότι μπορεί να υπάρξει, όχι απλώς επεισόδιο, αλλά και ανάλογη “προσάρτησηελληνικού νησιού ή νησιών από την Τουρκία και τότε, υποτίθεται, θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ με κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας, όταν με βεβαιότητα θα έχει ξεσπάσει γενικευμένος ελληνοτουρκικός πόλεμος; Τρελαθήκαμε; Τι φριχτά σενάρια βγαλμένα από τα άδυτα των υπηρεσιών των ΗΠΑ φέρνει ασυνείδητα στην επιφάνεια ο Μ. Πομπέο; Τι συγκρίσεις και αναλογίες βάζει στην ημερήσια διάταξη; Και αντί να ξεσηκωθούν και οι πέτρες σε αυτήν την χώρα με τις ασυναρτησίες και τις άθλιες αναλογίες που διατυπώνει, τον ζητωκραυγάζουμε και τον εξυμνούμε;

Δεύτερον: Από μιά άλλη πλευρά τώρα, τι σχέση έχει η Κριμαία με μιά κρίση τύπου Ιμίων ή και ένα θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας; Η Κριμαία ήταν ρώσικο έδαφος που το παραχώρησε σε επίδειξη γενναιοδωρίας η Σοβιετική Ένωση επί Κρούτσεφ στην Ουκρανία και στο κάτω-κάτω ο πληθυσμός της ήταν Ρωσικός και για την ένωση με την Ρωσία προηγήθηκε συντριπτικό δημοψήφισμα.

Ποιο ελληνικό νησί κατά Πομπέο έχει τουρκικό πληθυσμό; Και τι σχέση μπορεί να έχει μιά τυχόν κατάληψη ελληνικού νησιού με ελληνικό πληθυσμό και αδιαμφισβήτητη προαιώνια ελληνική παράδοση από την Τουρκία και προσάρτηση του, με την περίπτωση της Κριμαίας. Προς τι, λοιπόν, η αναφορά και η έμμεση, άκρως επικίνδυνη, σύγκριση από τον Πομπέο των νησιών Αιγαίου και Κριμαίας; Μαγεμένο, όμως, όλο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και έκθαμβα τα ΜΜΕ με τον Πομπέο ούτε που σκέφτηκαν αυτές τις “λεπτομέρειες“.

Τελικά ο Πομπέο ανησυχεί για θερμό επεισόδιο

Ενώ, λοιπόν, το Σάββατο το μεσημέρι ο Μ. Πομπέο έλεγε ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να φτάσουμε σε επεισόδιο τύπου Ιμίων, το βράδυ από την ΕΡΤ έλεγε τα ακριβώς αντίθετα, δείχνοντας την πλήρη αναξιοπιστία των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο Μ. Πομπέο τόνισε στην ΕΡΤ πως “πάντα ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας“!!!

Και συνέχισε δηλώνοντας “κανείς δεν θέλει να επιτρέψει σε λάθη και παρεξηγήσεις να οδηγήσουν σε κλιμάκωση. Για αυτό όσον αφορά τη γεώτρηση των Τούρκων σε εκείνα τα μέρη (σσ: Ποιά; Δεν έχουν όνομα; Δεν ανήκουν κάπου και σε ποιον;), είπαμε ότι δεν γίνεται να καταφύγουμε στον στρατό για να επιλυθεί αυτό“. Για να συνεχίσει ο Πομπέο, τονίζοντας “την ανάγκη μιάς διπλωματικής λύσης. Μιά οικονομική έκβαση που θα είχε το σωστό αποτέλεσμα“.

Ο Μ. Πομπέο, όμως, δεν αναφέρθηκε σε εκείνα τα αποτελεσματικά μέτρα και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διπλωματική λύση. Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ, ενώ είμαστε και στο και πέντε και στα πρόθυρα θερμών εξελίξεων, δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο κατά της Τουρκίας ούτε τέτοιο μέτρο ή μέτρα ανακοίνωσε ο Πομπέο στην Αθήνα, που κατά τ’ άλλα η τελευταία ζητωκραυγάζει.

“Καζάν-Καζάν” και “ταμάμ”

Εκτός και αν ως “λύση” ο Μ. Πομπέο εννοεί αυτό που είπε στη συνέντευξή του και πέρασε απαρατήρητο: “Μιά οικονομική διευθέτηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία θα είχε το σωστό αποτέλεσμα“.

Με δυό λόγια συνδιαχειριστείτε και μοιράστε τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες και όλα θα είναι “ταμάμ” και αφήστε στην άκρη κυριαρχίες και θαλάσσια δικαιώματα.Καζάν-Καζάν” που θα έλεγε ο ανατολίτης Ερντογάν.

Εις υγείαν, λοιπόν, των κορόιδων των Αθηνών σκέφτεται από μέσα του ο Μ. Πομπέο: Αν τα βρουν “καζάν-καζάν” με την Τουρκία, τουλάχιστον, θα πάρουν τα μισά, ενώ εγώ τους πήρα και τα “σώβρακα”, γεμίζοντας την  χώρα τους με αμερικανικές βάσεις, χωρίς να δώσω  στην πατρίδα τους τίποτα, παρά μόνο κινδύνους και μελλοντικές περιπέτειες.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας