Χίτλερ και ναζιστικά σύμβολα σε σακούλες Jumbo. Αποσύρθηκαν μετά την κατακραυγή

2011
jumbo

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Jumbo προκαλεί την κοινή γνώμη. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτήν τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα, φτάνοντας να διαθέτει, μέσω των καταστημάτων της, «Σακούλα Δώρου Craft Λονδίνο», στην οποία απεικονίζονται, μεταξύ πεταλούδων και λουλουδιών, ο ίδιος ο Χίτλερ, η σβάστικα και ναζιστικά σύμβολα. Την «πρωτοτυπία» της σακούλας ολοκληρώνει η αποικιοκρατική σφραγίδα της γαλλικής Ινδοκίνας.

Άγνωστο παραμένει ποιος είναι ο εμπνευστής αυτού του «κατορθώματος», όμως η γνωστή αλυσίδα δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαθέσει το προϊόν της, εν μέσω εορτών, προσπερνώντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία είναι υπεύθυνος ο ναζισμός, χώρια της εσάνς της αποικιοκρατίας.

Μετά από αντιδράσεις πελατών και την κατακραυγή, η εταιρία ανακοίνωσε πως οι συγκεκριμένες σακούλες αποσύρθηκαν και διευκρίνισε πως δεν είχαν γίνει αντιληπτά τα ναζιστικά σύμβολα, όπως είναι απολύτως «λογικό» αφού η απεικόνιση της μορφής του Αδόλφου Χίτλερ κάθε άλλο παρά γνωστή είναι και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να την αντιληφθεί κάποιος…

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι:

– H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματά μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή ούτε από τους πελάτες μας, που την αγόραζαν για πολύ καιρό, ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

– Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας