Χίος: Σε κατάληψη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα τηγανέλαια Λαγκάδας

2079
χίος

Σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαΐου 2019, κάτοικοι της Λαγκάδας.

Στην κατάληψη παραβρίσκεται και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, Βασίλης Μαυρέλος.

Αίτημα τους η άμεση παρέμβαση του βουλευτή προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ανακληθεί η άδεια εγκατάστασης μονάδας καύσης τηγανέλαιων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην θέση Καρυδάς της Λαγκάδας.

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα 3 Μάη 2019 υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων, σύσσωμοι διατρανώνουμε την κάθετη άρνησή μας στην επιχειρούμενη παράνομη και αυθαίρετη μεθόδευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αδειοδοτήσουν την εγκατάσταση μονάδας καύσης βιορευστών/τηγανέλαιων στην Λαγκάδα της Χίου. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά , εάν οι αρμόδιοι δεν ακυρώσουν τη συγκεκριμένη άδεια, η οποία αδιαμφισβήτητα δόθηκε σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Είναι σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας για χάρη οικονομικών συμφερόντων που αδιαφορούν για τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις αυτής της μονάδας στην υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία μας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση,αλλά και την κάθε νεοφιλελεύθερη «αντιπολίτευση»,σε όποιο πεδίο δρα με αντίστοιχη πολιτική λογική και πρακτική, και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, γιατί προωθούν το έγκλημα της καύσης βιορευστών/τηγανέλαιων στον τόπο μας. Αυτή η επιβλαβής για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον δραστηριότητα δεν καλύπτει καμία απολύτως τοπική ανάγκη, δεν δημιουργεί αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα με την ανάκληση της άδειας της μονάδας με υπουργική απόφαση ΤΩΡΑ!

Ο Βασίλης Μαυρέλος Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής έκανε την παρακάτω δήλωση :

“Σήμερα Παρασκευή 3 Μάη 2019  πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία  του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και του τοπικού βουλευτή,υλοποιώντας μια σειρά ομόφωνων αποφάσεων των Λαϊκών Συνελεύσεων των κατοίκων της Λαγκάδας Χίου όσον αφορά την εγκατάσταση μονάδας καύσης βιορευστών/τηγανέλεων στην είσοδο του χωριού. Σύσσωμοι και ενωμένοι κάτοικοι και πολίτες της Χίου δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά και με κάθε μέσο, εάν η κυβέρνηση και οι αρμόδιες κρατικές αρχές δεν ακυρώσουν τη συγκεκριμένη παράνομη και αυθαίρετη άδεια, που αδιαμφισβήτητα δόθηκε σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας για χάρη οικονομικών συμφερόντων που αδιαφορούν πλήρως για τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις της συγκεκριμένης μονάδας στην υγεία, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα με αίτημα την άμεση ανάκληση της άδειας της μονάδας με υπουργική απόφαση.Ο αγώνας συνεχίζεται…”

*Πηγή: astraparis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας