Χάος στο Παρίσι: Η αστυνομία έπνιξε με δακρυγόνα το «Κονβόι Ελευθερίας»

926
Η αστυνομία έπνιξε με δακρυγόνα

Χάος επικρατεί στο Παρίσι καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές από το “κονβόι της ελευθερίας” κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη πολιτική περιορισμών, του υγειονομικού πάσου αλλά και της ακρίβειας.

Με αυστηρούς ελέγχους και δακρυγόνα απάντησαν οι Γάλλοι αστυνομικοί στις ομάδες διαδηλωτών που έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού και να διαδηλώσουν ενώ όπως δείχνουν τα βίντεο έπνιξαν με δακρυγόνα ακόμα και κλειστούς χώρους εστιατορίων με δεκάδες πολίτες να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Εμπνευσμένοι από τις διαδηλώσεις των οδηγών φορτηγών στον Καναδά, διαδηλωτές από διάφορες γαλλικές πόλεις πήραν τα αυτοκίνητα τους και επανέλαβαν το «Κονβόι της Ελευθερίας» και στη Γαλλία.

Οι αρχές του Παρισιού απαγόρευσαν τη διαδήλωση ενώ αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στις εισόδους της πόλης ωστόσο κάποιοι κατάφεραν να περάσουν και να φτάσουν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε σταματήσει το Σάββατο 500 φορτηγά του «κομβόι της ελευθερίας» που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Παρίσι.

 

Η γαλλική αστυνομία έχει κινητοποιήσει χιλιάδες μέλη της, έχει στήσει σημεία ελέγχου και αναπτύξει θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και φορτηγά με αντλίες νερού υπό πίεση προετοιμαζόμενη για τις διαμαρτυρίες.

Κονβόι αυτοκινήτων μπλόκαρε και το κέντρο της Χάγης στην Ολλανδία. Συμμετείχαν χιλιάδες αυτοκίνητα τα περισσότερα από τα οποία έφυγαν από το σημείο το απόγευμα καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν δώσει διορία προειδοποιώντας ότι θα ακολουθούσαν πρόστιμα και συλλήψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας