Χάος στις αγορές-κραχ στην Αθήνα-κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης-βουλιάζει η ελληνική οικονομία

6323
αγορές

Κατάμαυρη Δευτέρα ξεκίνησε με το άνοιγμα των διεθνών χρηματιστηρίων.

Από το πρωί, όλα τα χρηματιστήρια στον κόσμο καταρρέουν.

Αυτήν την ώρα ο γαλλικός και γερμανικός δείκτης σημειώνουν απώλειες πάνω από 7%, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες άνω του 5%, ενώ το Xρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα σημειώνει πτώση πάνω από 10%.

Όλοι σχεδόν οι αναλυτές, εκτιμούν τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης την οποίαν αποδίδουν στην εξάπλωση του κοροναϊού αλλά και στις συνέπειες της απότομης πτώσης κατά 30% των τιμών του πετρελαίου λόγω ρήξης Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας, χώρες πουδιαμόρφωναν από κοινού το ύψος των τιμών διεθνώς.

Η αλήθεια είναι ότι στις αιτίες αυτές θα πρέπει να προστεθούν τα σημάδια αναζωπύρωσης της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης που είχαν προηγηθεί ανεξάρτητα από τον κοροναϊό και τις τιμές του πετρελαίου. Αυτή η αναζωπύρωση της διεθνούς καπιταλιστικής στασιμότητας και κρίσης σχετίζεται με την οργανική αδυναμία της καπιταλιστικής ανάπτυξης λόγω της “φούσκας” των αγορών και των πελώριων παγκόσμιων και σε κάθε επιμέρους χώρα κοινωνικών ανισοτήτων.

Στο μεταξύ η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να χάνει κάθε πρόσκαιρη δυναμική και να βουλιάζει, πιεζόμενη επιπροσθέτως και από την κρίση που με ευθύνη της Τουρκίας, έχει ξεσπάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και η οποία πλήττει ιδιαίτερα τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

 

Β.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας