Χάος στη Λιβύη. 3 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από επίθεση Ισλαμικού Κράτους

1605
λιβύη

“Εύφορο έδαφος” για την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δημιουργεί η κατάσταση “χάους” που επικρατεί στη Λιβύη, παραδέχθηκε χθες Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της λεγόμενης “Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας”.

“Η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια είναι καλή μόνο φαινομενικά, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου”, παραδέχθηκε ο Φάθι Μπατς Αγά κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας Ταχάρ Σιάλα, μερικές ώρες μετά τη χθεσινή επίθεση στην Τρίπολη στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από είκοσι.

Την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης ανέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, ενός από τα όργανα προπαγάνδας του.

Τρεις “στρατιώτες του χαλιφάτου”, που έφεραν γιλέκα με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, κατάφεραν να “καταλάβουν εξ εφόδου τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών της λιβυκής κυβέρνησης των αποστατών στο κέντρο της Τρίπολης”, κατά την ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας