Χάος στη Λέσβο. Προκλητικές επιθέσεις από φασιστικό Τάγμα Εφόδου

1015
λέσβος

Ενώ οι κάτοικοι της Λέσβου και οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που δημιουργεί ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στο νησί, έκανε την εμφάνισή του και φασιστικό Τάγμα Εφόδου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης ομάδα περίπου 15 νεαρών ατόμων εξαπέλυσε επιθετικό ανθρωποκυνηγητό στη Μόρια κατά προσφύγων και μεταναστών, ενώ εισέβαλε και στο χωριό, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι διμοιρία των ΜΑΤ ήταν παρούσα στο χωριό, κατόπιν αιτήματος πολιτών.

Αργότερα το βράδυ, η ίδια φασιστική ομάδα, με κουκούλες και μαύρα μπουφάν, κυκλοφορούσε μέσα στο χωριό της Μόριας κρατώντας στυλιάρια και απειλώντας κατοίκους που αντιδρούσαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο stonisi.gr από ντόπιους, η ομάδα των «15» χτυπούσε πόρτες των σπιτιών, ρωτώντας αν αυτά νοικιάζονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας να βγουν στον δρόμο.

Μάλιστα, τα άτομα αυτά έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δύο πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο.

Επίσης, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού.

Ως απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας