Χάλια ο τουρισμός στην επικράτεια-100% πληρότητα σε Πάρο-Νάξο-Κρήτη-Σαντορίνη-Μύκονο

852
Χάλια ο τουρισμός στην επικράτεια
Μας λένε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Αθήνα και στα νησιά.
Ποσοστά 90%-100% τουριστικής πληρότητας αγγίζουν τα νησιά μας μήνα Αύγουστο σύμφωνα με ξενοδοχειακούς παράγοντες, που βρέθηκαν εν πολλοίς απροετοίμαστοι για την επέλαση των τουριστών αλλά και των ντόπιων μέσα στους Ιούλιο-Αύγουστο. «Ήμασταν συγκρατημένα προετοιμασμένοι. Έπεσε ξαφνικά “κύμα” μεγάλο. Δεν είχαμε προσωπικό και ήταν δύσκολο να βρούμε ξαφνικά. Τα καταφέραμε όμως με πληρότητες αυτόν τον μήνα έως και 90%», μας λέει η συνιδιοκτήτρια αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων στη Σαντορίνη κα Μαργαρίτα Καραμολέγκου, που χαρακτηρίζει “πρωταθλητές” φέτος με πληρότητες 100% την Πάρο, την Νάξο και την Ίο.
«Έκλεισε στα συγκεκριμένα νησιά ντόπιος νεαρόκοσμος και γίνεται χαμός», εξηγεί, διαβλέποντας ο τουρισμός να κρατά γερά «μέχρι και τις 20-25 του μήνα και μετά κάνει “κοιλιά”. Φαίνεται να πηγαίνουμε καλά και μετά, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα. Ο μέσος όρος μας κυμάνθηκε πάντως φέτος γύρω στο 70%-75%.Πολύ καλύτερα από το 2020», συνοψίζει. «Θα δούμε αν θα συνεχιστεί η τρομοκρατία με τον κορονοϊό, που προσώρας δεν μας άγγιξε».

“Χάλια” τουριστικά η επικράτεια

Μια λιγότερο αισιόδοξη εικόνα μάς “φιλοτεχνεί” ο πολύπειρος ταξιδιωτικός πράκτορας Βασίλης Ελματζόγλου (πρακτορείο Majestic), από την καρδιά της Πλάκας. «Μια λέξη μόνο περιγράφει την κατάσταση: χάλια», μας λέει συνοψίζοντας την τουριστική κίνηση συνολικά στη χώρα. «Αν εξαιρέσεις Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο ,Νάξο και Κρήτη, όπου γίνεται το πατείς με πατώ σε με απευθείας πτήσεις, η χώρα υποφέρει. Με λαϊκό τουρισμό, ως επί το πλείστον, χωρίς λεφτά που τη βγάζει με δυο ντομάτες και μια μπίρα από τα σούπερ μάρκετ. Το να δουλέψουμε όλοι 10 μέρες μέσα στον Αύγουστο και δη με κοινωνικό τουρισμό, δεν λέει απολύτως τίποτα», προσθέτει.

Η Αθήνα “χωλαίνει”- Η Πάρος καλύτερα απ’ το ΄19

Και η Αθήνα δεν είναι στα φόρτε της αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Metropolis Κώστα Τσιακτάνη, καθώς, μεταξύ άλλων, Έλληνες και ξένοι ακυρώνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική. «Η Αθήνα πάει ασθμαίνοντας», αναφέρει. «Τον Ιούλιο ήμασταν στο 65% σε σχέση με το 2019 και τον Αύγουστο στο 61%. Πάντα είναι χειρότερα τέτοια εποχή για την πρωτεύουσα, αφού όλοι καταφεύγουν στα νησιά. Αλλά ούτως ή άλλως όλα γίνονται λόγω πανδημίας κ.λπ. last minute. Kάθε μέρα θα έχουμε ακυρώσεις, αλλαγές, νέες κρατήσεις. Έτσι πορευόμαστε».
Ποια είμαι τα προγνωστικά για τον Σεπτέμβρη, από τους top μήνες, μαζί με τον Μάιο, για τον προορισμό της Αθήνας; «Χωλαίνει προς το παρόν. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 35% του ’19. Η Πάρος μαθαίνω σκίζει. Πάει καλύτερα κι από το ’19. Είναι απίστευτο!» διαπιστώνει ο κ. Τσιακτάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας