“Φόρουμ Δημοκρατίας” για ακροδεξιούς και πραξικοπηματίες παρουσία Κυρ.Μητσοτάκη και Κ.Μπακογιάννη

φόρουμ

Ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου το τετραήμερο “Διεθνές Φόρουμ για την Δημοκρατία”, το οποίο διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από το Ίδρυμα Δημοκρατίας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τους New York Times και υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στην διοργάνωση συμμετέχει, ο Δήμος Αθήνας ως ένας εκ των συνεργατών του ιδρύματος, που ιδρύθηκε από τον πρώην Αντιπρόεδρο των Διεθνών Διασκέψεων στους New York Times, Αχιλλέα Τσάλτα.

Μεταξύ των “χορηγών της Δημοκρατίας”, βρίσκουμε ιμπεριαλιστικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Κόφι Ανάν και το Solidarity Now του Τζόρτζ Σόρος, παγκόσμιους μονοπωλιακούς ομίλους όπως η Microsoft, η Google και το Facebook, αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, την Εθνική, το Συμβούλιο της Ευρώπης κα.

Η πρόσκληση του Χουάν Γουαϊδό στο συνέδριο υπό τον εύηχο τίτλο “Νέα μη-Κανονικότητα: Επαναπροσδιορίζοντας τη Δημοκρατία”, ξεσήκωσε σειρά αντιδράσεων. Ωστόσο, ο αποτυχημένος επίδοξος δικτάτορας της Βενεζουέλας, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, ανάμεσα σε μια σειρά ακροδεξιών και λακέδων των ΗΠΑ, οι οποίοι νομιμοποιήθηκαν από την παρουσία Ελλήνων πολιτικών όπως, ο δήμαρχος της Αθήνας Κ. Μπακογιάννης, η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Γουαϊδό:Ένας επίδοξος δικτάτορας μιλά για δημοκρατία

Την αντίδραση του για την πρόσκληση του Χουάν Γουαϊδό γνωστοποίησε το ΚΚΕ, το οποίο κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθήνας πως ”πλήρως ταυτισμένος με την κυβέρνησή του, δίνει βήμα σε μια μαριονέτα των Αμερικανών, που τον έχουν απομονώσει ακόμα και οι πρώην συνεργάτες του στην αντιπολίτευση”, καταγγέλλοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τις μεθοδεύσεις σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.

To κόμμα της ΝΔ επέλεξε από πολύ νωρίς να ταυτιστεί με την πραξικοπηματική ακροδεξιά της Βενεζουέλας στην προσπάθεια της να ανατρέψει την αριστερή κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Αμέσως μετά την εκλογική της νίκη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχτηκε τα δημόσια συγχαρητήρια του Χουάν Γουαϊδό. Λίγες μέρες μετά, η πρώτη πράξη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν να αναγνωρίσει τον επίδοξο πραξικοπηματία ως “μεταβατικό πρόεδρο”, σε μια χρονική περίοδο που δεν δικαιολογούσε την παραπάνω σπουδή, καθώς η απομόνωσή του είχε ήδη ξεκινήσει. Ακολούθησε η αναγγελία μέσω τουίτ από τον Γουαϊδό για διπλωματικό πραξικόπημα σε Ελλάδα και Ισραήλ, με την τοποθέτηση εκπροσώπου διορισμένου από τον ίδιο, αντί της νόμιμης αντιπροσωπίας. Μόνο που ο Γουαϊδό για άλλη μια φορά απέδειξε το περιορισμένο των ικανοτήτων του, καθώς μάλλον βιάστηκε να κάνει την ανακοίνωση εκθέτοντας την ελληνική πλευρά, ενώ αναγκάστηκε να σβήσει το τουίτ. Όπως κατήγγειλε τότε, η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”:

Η Ελληνική Κυβέρνηση ενισχύει τον πραξικοπηματία-μαριονέτα την στιγμή που βρίσκεται στην πιο μεγάλη διεθνή απομόνωση. Οι αρχικοί υποστηρικτές του φυλλορροούν (ακόμα και η Γερμανική Κυβέρνηση αποκατέστησε από την 1η Ιουλίου(2019) τις διπλωματικές σχέσεις με την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας) και αποκαλύπτεται ότι συνδέεται με πράξεις διαφθοράς. Για αυτήν την δουλική της στάση “κέρδισε” τις ευχαριστίες, τόσο του ίδιου του Γουαϊδό, όσο και της κυβέρνησης των ΗΠΑ”.

Σήμερα, το ακροδεξιό κόμμα “Λαϊκή Θέληση” στο οποίο συμμετέχει ο Γουαϊδό, υπό την ηγεσία του Λεοπόλδο Λόπεζ, βρίσκεται απομονωμένο, καθώς περισσότερα από 114 κόμματα, μεταξύ αυτών τα κύρια κόμματα, της αντιπολίτευσης θα μετάσχουν στις εκλογές του Δεκεμβρίου στην κατεύθυνση του διαλόγου για εθνική συμφιλίωση που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Μάλιστα, η συμμαχία υπό το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο(PSUV)φαίνεται να προηγείται με 40% στην πρόθεση ψήφου. Τα παραπάνω έκαναν τον επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα να αναρωτιέται: «Γιατί ο Γκουαϊδό είναι τόσο σημαντικός για την Ελλάδα;»

Στο πρόγραμμα του “Διεθνούς Φόρουμ για την Δημοκρατία”, ο Γουαϊδό αναφέρεται ως “Πρόεδρος της Βουλής” της Βενεζουέλας, πράγμα ψευδές καθώς έχει πάψει να έχει αυτή την θέση από τον Ιανουάριο αυτού του έτους. Ερωτώμενος την δουλικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, ο Βαγγέλης Γονατάς από την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” σχολίασε: “Όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής τον έλεγαν πρόεδρο της χώρας. Τώρα που δεν είναι ούτε πρόεδρος της Βουλής, τον αποκαλούν πρόεδρο της Βουλής”. 

Από το Μαϊνταν στο Χονγκ Κόγκ

Η Ουκρανή βουλευτής Oleksandra Ustinova συμμετείχε επίσης στο “Φόρουμ για την Δημοκρατία” σε πάνελ με θεματική “Από τις διαδηλώσεις στην πολιτική”. Η Ustinova η οποία εργαζόταν στις δημόσιες σχέσεις για το eBay Ukraine κατά την εποχή που ξέσπασε το φασιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν, συμμετείχε στις ενορχηστρωμένες από τις ΗΠΑ κινητοποιήσεις. Για την δράση της ανταμοίφθηκε με 10μηνη υποτροφία από το Κέντρο Δημοκρατίας, Ανάπτυξης και Κράτους Δικαίου (CDDRL) του Stanford, στα πλαίσιο του Ουκρανικού Προγράμματος Ανερχόμενων Ηγετών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν με στόχο “να εφαρμόσουν όσα έμαθαν και να εργαστούν για μεταρρυθμίσεις που θα διαμορφώσουν τη χώρα τους”.

Ustinova συμμετείχε στο πρόγραμμα, εκπροσωπώντας το Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς (ANTAC), μια ΜΚΟ που αναφέρει ως νούμερο 1 χρηματοδότη της την αμερικάνικη κυβέρνηση. Σήμερα είναι βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου με το φιλο-ΕΕ κόμμα Holos(“Φωνή”) και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επιβολής του Νόμου, που στόχο έχει την “αποσοβιετοποίηση”(!) των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας. Τον Ιούνιο του 2018, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ίδρυσε την παραπάνω επιτροπή στα πλαίσια του Νόμου για την Εθνική Ασφάλεια, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων διεθνών εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ίδιο πάνελ συμμετείχε και ο Nathan Law, ως “ακτιβιστής” του πορτοκαλί κινήματος του Χόνγκ Κόνγκ. Όπως είχε γράψει κατά το παρελθόν η Ustinova, ως φοιτήτρια στο Στάνφορντ είχε ξαναβρεθεί σε μια κοινή παρουσίαση με μερικούς φοιτητές ηγέτες του Χονγκ Κονγκ και συμμετέχοντες στο Κίνημα Ομπρέλα, δηλώνοντας: “Γνωρίζω ότι πολλοί (στο Χονγκ Κονγκ) έβλεπαν την Ουκρανία ως πρότυπο“. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργη, η συμμετοχή ουκρανικών νεοναζιστικών ομάδων στο πλευρό του πορτοκαλί κινήματος του Χονγκ Κόγκ, ούτε η συμμετοχή των δύο “ακτιβιστών” στο κοινό πάνελ του “Φόρουμ για την Δημοκρατία”.

Ο Nathan Law (αριστερά) ποζάρει δίπλα στον Πρόεδρο του NED, Carl Gershman

Ο Nathan Law είναι ιδρυτικός πρόεδρος του κόμματος Demosisto και πρώην γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ. Το Αμερικάνικο Ταμείο για την Δημοκρατία(NED) χρηματοδοτεί τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ από το 1995 μέσω της θυγατρικής του, του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων (NDI), ενώ έχει παράσχει βοήθεια αξίας άνω των 3,95 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο μέχρι τις αρχές του 2015. Ο ίδιος ο Nathan Law συνεργάζεται με το NEDέχοντας βρεθεί συχνά προσκεκλημένος του αμερικάνικου ιδρύματος. Το 2018 μια δικομματική ομάδα Αμερικανών νομοθετών, υπό την ηγεσία του Αμερικανού Γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κογκρέσου για την Κίνα (CECC) και ενός από τα σκληρότερα γεράκια της Ουάσιγκτον που εκπροσωπεί το λόμπι του Μαϊάμι, πρότεινε τον Law για το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με άλλους ηγέτες του εθνικιστικού κινήματος.

Σύμβουλος του Όρμπαν ζητάει “ισορροπημένη στάση” έναντι των ναζί

 Στο “Φόρουμ για την Δημοκρατία” συμμετείχε και η Ούγγρος ιστορικός Maria Schmidt, η οποία διετέλεσε επικεφαλής σύμβουλος του Viktor Orbán κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του ως πρωθυπουργός της Ουγγαρίας από το 1998 έως το 2002. Σε δηλώσεις της στο Reuters κατά την περίοδο εκείνη, έκανε λόγω για “συνύπαρξη σοσιαλισμού και καπιταλισμού” στην Ουγγαρία, προτείνοντας την θέση του Όρμπαν ότι η χώρα “έκανε λάθος στην προσπάθεια της να ακολουθήσει ένα δυτικό μοντέλο που δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά, το καπιταλισμό σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές δαπάνες πρόνοιας, οι οποίες είναι ένα είδος κρυφού σοσιαλισμού”.

Μπορεί η ίδια να συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να στηρίζει την αντικομμουνιστική θεωρία των δύο άκρων, ως εκπρόσωπος του Stiftung Ettersberg, ενός διεθνούς ιδρύματος που είναι αφιερωμένο στη συγκριτική μελέτη των “δικτατοριών φασιστικής, εθνικοσοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προέλευσης, καθώς και των απολυταρχικών καθεστώτων”. Ωστόσο, η Schmidt έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την κυβέρνηση Ομπάμα ως “φιλοκομμουνιστική”, διερωτώμενη: “Γιατί είναι αποδεκτός κάθε μετακομμουνιστής, αλλά είναι τόσο αυστηροί έναντι των πρώην Ναζί;”!

Orit Farkash-Hacohen: Μια διώκτης των παλαιστινιακών οργανώσεων

Η Orit Farkash-Hacohen είναι υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διπλωματίας του Ισραήλ και μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας από το σχηματισμό της κυβέρνησης ενότητας του Ισραήλ το Μάιο του 2020. Είναι μέλος της Κνεσέτ(ισραηλινή Βουλή) όπου εκπροσωπεί την συμμαχία Μπλε και το Λευκό, ως μέλος του Κόμματος Ανθεκτικότητας (IRP). Το IRP ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 από τον Benny Gantz, πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος είχε ενορχηστρώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας το 2014, ενώ έχει καυχηθεί πρόσφατα για την καταδίκη “τμημάτων της Γάζας πίσω στην Εποχή του Λίθου“. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι δεν πρέπει “να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους να “θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και την ταυτότητά μας ως εβραϊκό κράτος”. Από το Μάιο του 2020, το ΙRP συγκυβερνά με το ακροδεξιό κόμμα Likud του Νετανιάχου, δίνοντας σανίδα σωτηρίας στον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Το υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διπλωματίας, το οποίο κυβερνά η Orit, είναι το αρμόδιο για την καταπολέμηση των παλαιστινιακών οργανώσεων, προωθώντας την καταδίκη τους ως “αντισημιτικές”. Η Orit έχει αποκαλέσει την Παλαιστίνια επαναστάτρια Leila Khaled ως “τρομοκράτισσα”, χαιρετίζοντας την λογοκρισία της από την πλατφόρμα ZOOM και καταγγέλλοντας την για “ρητορική μίσους”. Το Twitter και το Υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων δημιούργησαν μια ομάδα εργασίας στην πλατφόρμα, κατεβάζοντας σειρά αναρτήσεων που θεωρούνται “αντισημιτικές”, μεταξύ αυτών και του ηγέτη του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐυποκρισία του σιωνισμού και των ιμπεριαλιστών συμμάχων του είναι γνωστή. Την ίδια ώρα που χρησιμοποιούν τον αντισημιτισμό ως άλλοθι για τα λογοκρίνουν οποιαδήποτε καταδίκη των πολιτικών απαρτχάιντ του κράτους-τρομοκράτη Ισραήλ, συναγελάζονται με ακροδεξιά, ή ακόμα και φασιστικά κινήματα, όταν το επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Άλλωστε, το ίδιο το νεοφασιστικό κράτος της Ουκρανίας είναι που ξεπλένει τα ισραηλινά εγκλήματα στην Παλαιστίνη, την ίδια στιγμή που αποδίδει τιμές στους ναζί δολοφόνους Εβραίων του Β’ΠΠ, με το Ισραήλ να αποτελεί σύμμαχό του.

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ: “Κατασκευή της Κίνας ο COVID-19”

Δεν είναι πρώτη φορά, που η σύνθεση του συνεδρίου προκαλεί αντιδράσεις. Το 2019, μεταξύ των ομιλητών βρέθηκε ο ακροδεξιός πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τράμπ, Στίβ Μπάνον. Ο Μπάνον δηλώνει πρόεδρος του Rule of Law Society, συστατικής οργάνωσης του Rule of Law Foundation, το οποίο ίδρυσαν μαζί με τον εξόριστο Κινέζο επιχειρηματία Guo Wenguiγια “να υποστηρίξει τα θύματα των διώξεων του κινέζικου ΚΚ” και το οποίο προωθεί την άποψη ότι ο COVID-19 είναι τεχνητά κατασκευασμένος από την Κίνα.

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Λευκό Οίκο και συνιδρυτής των ακροδεξιών Breitbart News, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια “παγκόσμια υποδομή” για τα ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη, υποσχόμενος ένα εκατομμύριο δολάρια στην ίδρυση Ακαδημίας Λαϊκιστών στην Ιταλία. Την φετινή του απουσία από το συνέδριο, την κάλυψαν “επάξια” οι ομιλητές που αναφέραμε παραπάνω.

Ο Στίβ Μπάνον(δεξιά) στο “Φόρουμ Δημοκρατίας” το 2019.

Διεθνής ακροδεξιών, το “Φόρουμ Δημοκρατίας”  

Λίγες μέρες μετά την ιστορική καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και με τους όψιμους “αντιφασίστες” της κυβέρνησης να θέλουν να αρπάξουν μέσα από τα χέρια του αντιφασιστικού κινήματος την δική του νίκη, έχει αξία να θυμόμαστε ποιοι συνομιλούν επί σειρά ετών με τον φασισμό, υιοθετώντας την ακροδεξιά ατζέντα. Η ακροδεξιά διεθνής που φιλοξένησαν στην Αθήνα στα πλαίσια του αυτοαποκαλούμενου “Φόρουμ Δημοκρατίας”, είναι ενδεικτική ενός πολιτικού συστήματος, που επιμένει να συναγελάζεται με κάθε λογής φασίστα, ακροδεξιό και επίδοξο δικτάτορα του πλανήτη, θέλοντας να δείξει υπακοή στα υπερατλαντικά αφεντικά του.

Η απουσία της ευρωβουλευτή εγγονής του Μουσολίνι από την παραπάνω “δημοκρατική” συνάθροιση, φανταζόμαστε πως ήταν απλά και μόνο για τα προσχήματα.

*Πηγή: common.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας