Φωτιές σε Κεφαλονιά, Μενίδι και Λουτράκι

983
φωτιές

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στα Λουρδάτα της Κεφαλονιάς και στο Μενίδι Αττικής, ενώ συνεχίζεται η πυρκαγιά στην περιοχή του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες στην Κεφαλονιά καίνε αγροτοδαστική έκταση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά για την ώρα δεν απειλούνται οι διάσπαρτες κατοικίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αργοστολίου «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα».

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά ξέσπασε και στο Μενίδι, στη λεωφόρο Καραμανλή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ η υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Λόγω της φωτιάς έχουν κλείσει η λεωφόρος Πάρνηθος από Καραμανλή, η λεωφόρος Πάρνηθος από Βενιζέλου και η Αγίου Διονυσίου από Βενιζέλου.

Φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ στην Αγία Μαρίνα Πισίων στο Λουτράκι, μάλλον από κεραυνό, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες. Το σημείο είναι δύσβατο και δυσχεραίνεται το έργο των πυροσβεστών.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα με επιπλέον 26 πυροσβέστες. Το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Όπως μεταδίδει το loutrakiblog.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εθελοντή δασοπυροσβέστη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς στα Πίσια ανέφερε ότι “Ευτυχώς το έδαφος είναι βρεγμένο από την πρωινή βροχή. Η φωτιά καίει δυο ώρες στο ίδιο σημείο και αυτό είναι πολύ θετικό. Επίσης δεν πνέουν άνεμοι. Κατά διαστήματα έχει λίγο αέρα. Ευελπιστούμε ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα καταφέρουμε να τη σβήσουμε”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας