Φωτιές: Ένας νεκρός, φόβοι για δεύτερο. Αγνοούνται δέκα αλλοδαποί. 25 τραυματίες

1408
νεκρός

Ανθρωπιστική καταστροφή εξαιτίας των πυρκαγιών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και μεγάλο αριθμό αγνοουμένων και τραυματιών στις περιοχές της πύρινης λαίλαπας.

Τραγωδία στις φλόγες: Ένας νεκρός στην ανατολική Αττική

Την απανθρακωμένη σορό εντόπισε πυροσβέστης στη διάρκεια της πυρόσβεσης στην περιοχή του Ν.Βουτζά – Μάτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερος νεκρός.

Θρίλερ στο Μάτι: Αγνοούνται 10 Δανοί που προσπάθησαν να ξεφύγουν με βάρκα

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά την πληροφορία που αναφέρει πως 10 αλλοδαποί μέσα στον πανικό τους, στην προσπάθεια τους να σωθούν από τη φωτιά επιβιβάστηκαν σε βάρκα στο Μάτι Αττικής στη Νέα Μάκρη για να σωθούν από τη φωτιά που τους πλησίαζε επικίνδυνα και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα,  1 Ν/Γ και 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν για τον εντοπισμό λέμβου με 10 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ραφήνας.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι κάποια στιγμή πήραν τηλέφωνο φίλο τους στην Δανία και του είπαν πως έχει εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά και εκείνοι βρίσκονται σε βάρκα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος, είπε πως «άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία και παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν».

«Ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδούν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Αθηναίος.

Πυροσβεστική: 25 τραυματίες – Οι έξι μεταφέρθηκαν από τη Νέα Μάκρη σε νοσοκομεία

Εικοσιπέντε τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των πύρινων μετώπων που μαίνονται στη χώρα από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μεταξύ αυτών υπάρχουν 6 τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό, ενώ άλλοι 4 στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης, απ’ όπου στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τυχόν νέες διακομιδές θα γίνονται σε Ευαγγελισμό, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ.

Επίσης, η χώρα μας έχει υποβάλλει αίτημα για διεθνή συνδρομή σε αέρια και επίγεια μέσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας