“Φρενοκομείο”-Ισραήλ: Εγκρίνει 4η δόση του εμβολίου κατά κορονοϊού για ανοσοκατεσταλμένους

846
Εγκρίνει 4η δόση του εμβολίου κατά κορονοϊού

Το Ισραήλ πρόκειται να προχωρήσει στη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, δήλωσε την Πέμπτη ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στον τομέα της υγείας, αλλά εκκρεμεί ακόμη η τελική απόφαση για την ευρύτερη χρήση.

Ένα ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε δοκιμαστικά την τέταρτη δόση του εμβολίου σε μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας τη Δευτέρα, στην πρώτη μεγάλη μελέτη για το αν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός δύο εβδομάδων.

Ανησυχώντας για τη ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ισραηλινού Υπουργείου Υγείας συνέστησε την περασμένη εβδομάδα να χορηγήσει το Ισραήλ μια τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε ιατρικό προσωπικό και σε άτομα άνω των 60 ετών ή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash, η έγκριση του οποίου απαιτείται για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία αναμνηστικών εμβολίων, δεν ανακοίνωσε αμέσως μια απόφαση, με ορισμένους εμπειρογνώμονες να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για να δικαιολογήσουν τη χορήγηση της τέταρτης δόσης.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Ash δήλωσε ότι αποφάσισε η τέταρτη δόση να προσφέρεται προς το παρόν μόνο σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ότι εξετάζεται ακόμα αν θα διευρυνθεί η επιλεξιμότητα σε άλλες ομάδες πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας