Φρεγάτες με κόστος 2 δις για μιά χωρίς ουσία Γαλλική “φιλία”!

1077
φρεγάτες

Προσύμφωνο για την αγορά δύο Γαλλικών φρεγατών Belharrα υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με την ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Ως γνωστόν η αγορά των δύο φρεγατών  είχε περίπου συμφωνηθεί με γαλλική χρηματοδότηση στην πρόσφατη συνάντηση Macron – Μητσοτάκη στο Παρίσι, αφού οι Γάλλοι πρόεδροι κατά παράδοση λειτουργούν ως ατζέντηδες πώλησης  Γαλλικού στρατιωτικού υλικού.

Το κόστος των Belharra υπολογίζεται σε 1,4 δις ευρώ, χωρίς όμως τον απαραίτητο εξοπλισμό τους, ο οποίος θα ανεβάσει υποχρεωτικά το κόστος των φρεγατών  σε πάνω από 2 δις ευρώ!

Πολιτικοστρατιωτικοί κύκλοι έθεταν στην Iskra  το ερώτημα κατά πόσον η αγορά των 2 γαλλικών φρεγατών εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα αναγκαίων εξοπλισμών για την χώρα για το οποίο υπάρχει μελέτη κόστους-οφέλους. Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι είναι πολύ πιθανό με την αγορά γαλλικών φρεγατών η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιδιώκει την αγορά “φιλίας και αλληλεγγύης” της Γαλλίας προς την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκική απειλή, πράγμα, όμως, που έχει αποδειχθεί  φενάκη στο παρελθόν και μπορεί να αποδειχθεί και στο μέλλον ένα γαλλικό πουκάμισο αδειανό με μεγάλα και παχιά λόγια χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα.

Γ.Χ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας