Φορολογικές δηλώσεις: Στα 1.100 ευρώ ο μέσος φόρος

1239
δηλώσεις

Λιγότερο από μία εβδομάδα υπολείπεται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικής δήλωσης που είναι τα μεσάνυκτα της 26ης Ιουλίου 2018. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, εκκρεμούν περίπου 800.000 φορολογικές δηλώσεις ενώ έχουν ήδη κατατεθεί 5,4 εκατομμύρια δηλώσεις αντίστοιχα.

Στην τελική ευθεία για τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς απομένουν έξι ημέρες για την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης και ήδη έχουν υποβληθεί 5,4 εκατ. δηλώσεις.

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Βάσει των στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι και σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση 5.400.737 φορολογικών δηλώσεων δηλώσεις, από τις οποίες το 47,66% είναι μηδενικές, μόλις το 12,86% πιστωτικές και το 39,48% χρεωστικές.

Οι χρεωστικές δηλώσεις είναι 2.132.215 και πληρώνουν 2.373.703.366 ευρώ με μέσο συμπληρωματικό φόρο 1.113 ευρώ και η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης είναι στο τέλος Ιουλίου.

Όπως προκύπτει, δηλαδή, από τα στοιχεία που δίνει η επίσημη αρχή, η ΑΑΔΕ, ένας στους δύο φορογούμενους πολίτες καλείται να πληρώσει φόρο, προσεγγιστικά κατά μέσο όρο, στα 1.100 ευρώ.

Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εάν συνεκτιμηθεί και το γεγονός πως ακόμη δεν έχει εφαρμοσθεί η περιβόητη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα ισχύσει από του χρόνου, και προβλέπεται να οδηγήσει στην αύξηση της φορολόγησης για περισσότερους ακόμη φορολογούμενους, η οποία συνοδεία, πάντα, της επερχόμενης μείωσης των συντάξεων και της διατήρησης του «καταργημένου» ΕΝΦΙΑ, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση, απολύτως συνεπής στην αντιλαϊκή πολιτική της και υπακούοντας πλήρως στις δεσμεύσεις που παίρνει έναντι των εντολοδόχων της, δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως λειτουργεί εις βάρος του ελληνικού λαού. Και το οικονομικό πεδίο παραμένει ο βασικός άξονας που χρησιμοποιεί για να αποδεικνύει την υπακοή της στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες επιταγές των Ευρωπαίων εταίρων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας