Φινλανδία: Γενική απεργία ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα περικοπής του επιδόματος ανεργίας

1843
φινλανδία

Γενική απεργία διάρκειας 15 ωρών προκηρύχθηκε για σήμερα Παρασκευή ενάντια στο απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει διακοπή της χορήγησης επιδόματος ανεργίας σε όσους δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά μέσα σε τρεις μήνες.
Η κινητοποίηση, που επρόκειτο να διαρκέσει από τις 03:00 ως τις 18:00, θα ”πλήξει” πολλούς τομείς της οικονομίας, ιδίως τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή περίπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με τον οργανισμό συγκοινωνιών της περιοχής του Ελσίνκι δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του μετρό, των τραμ και των περισσότερων λεωφορείων, πάντως τα τρένα, ανάμεσά τους και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, δεν αναμένεται να επηρεαστούν.
Η συνομοσπονδία φινλανδικών εργατικών SAK, η οποία εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο εργαζόμενους από όλους τους τομείς δραστηριότητας, χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης, «παράλογα».
Το κυβερνητικό σχέδιο, για την απασχόληση το οποίο τέθηκε σε ισχύ φέτος, η SAK το χαρακτήρισε ιδιαίτερα άδικο, μεταξύ άλλων επειδή οι θέσεις εργασίας δεν κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας