Φεστιβάλ Βενετίας: Στην κούρσα για τον Χρυσό Λέοντα

930
βενετίας

Οι Ρόμπερτ Ντε ΝίροΜπραντ ΠιτΚρίστεν ΣτιούαρτΣκάρλετ Γιόχανσον και  Κατρίν Ντενέβ φιγουράρουν μεταξύ των αστέρων που προσκλήθηκαν στην 76η Μόστρα της Βενετίας, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν είκοσι ταινίες μεγάλου μήκους, που θα συναγωνιστούν για τον Χρυσό Λέοντα.

«Πολλές ταινίες πραγματεύονται φέτος το θέμα της κατάστασης των δικαιωμάτων των γυναικών στον κόσμο, οι οποίες, αν και σκηνοθετήθηκαν από άνδρες, αποκαλύπτουν μια νέα ευαισθησία, απόδειξη των διαμαχών που σηματοδότησαν τα τελευταία χρόνια την κουλτούρα μας» σημείωσε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

«The Truth»

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σηκώνει την αυλαία του σήμερα, 28 Αυγούστου, με την προβολή της ταινίας «The Truth», τελευταίο έπος του Γιαπωνέζου Χιροκάζου Κόρε Έντα, με πρωταγωνιστές τους Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός και Ίθαν Χοκ.

Στην ταινία που ο 57χρονος Ιάπωνας δημιουργός γύρισε αμέσως μετά τον θρίαμβο του Χρυσού Φοίνικα για τους «Κλέφτες Καταστημάτων», η Ντενέβ υποδύεται την Κατρίν, μια μεγάλη ηθοποιό, μια αληθινή σταρ του γαλλικού σινεμά, βασίλισσα στην αυλή της -που περιλαμβάνει τον πρώην σύζυγό της, τον εραστή της, τον ατζέντη της. Όταν θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της, η κόρη της -η οποία έχει μετακομίσει από τη Γαλλία στην Αμερική για να ξεφύγει από την καταπιεστική μητέρα της- θα επιστρέψει με την οικογένειά της πίσω στο Παρίσι. Κι όσο η Κατρίν θα γυρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία υποδύεται μια μητέρα που δεν γερνά ποτέ, μητέρα και κόρη θα συγκρουστούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανδρών που τις παρακολουθούν.

Όπως κάθε χρόνο, Αμερικανοί αστέρες και μεγάλες χολυγουντιανές παραγωγές θα δώσουν ραντεβού στη Μόστρα. Ο Μπραντ Πιτ θα βρεθεί στο κόκκινο χαλί, φέρνοντας μαζί του το πολυαναμενόμενο «Ada Astra» του συμπατριώτη του Τζέιμς Γκρέι, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας παραγωγής της 20th Century Fox. Στην ταινία, ο Μπραντ Πιτ υποδύεται τον αστροναύτη Ρόι ΜακΜπράιντ, ο οποίος αναχωρεί με μία επικίνδυνη αποστολή στο διάστημα για να βρει τον πατέρα του, Κλίφορντ ΜακΜπράιντ -ρόλο που ερμηνεύει ο Τόμι Λι Τζόουνς.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα δώσει επίσης το «παρών» με την ταινία «Joker», παραγωγής Warner, που υπογράφει ο Τοντ Φίλιπς, και η οποία εξερευνά τον χαρακτήρα του μεγάλου αντιπάλου του Batman, με τον Χοακίν Φοίνιξ στον ομώνυμο ρόλο.

«The Laundromat»

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ θα ολοκληρώσει το τρίο των Αμερικανών κινηματογραφιστών με το «The Laundromat», ένα θρίλερ για τα Panama Papers, με πρωταγωνιστές τον Αντόνιο Μπαντέρας, τον Γκάρι Όλντμαν και τη Μέριλ Στριπ.

Ο Ρομάν Πολάνσκι θα ριχθεί στη μάχη για τον Χρυσό Λέοντα με το «J’ accuse» (Κατηγορώ), ένα ιστορικό δράμα που βασίζεται στην υπόθεση Ντρέιφους.

«Waiting for the Barbarians»

Επίσης, στο μενού του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται η Αμερικανίδα ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον -που θα παρουσιάσει το «Marriage Story» και ο Τζόνι Ντεπ με το «Waiting for the Barbarians».

«The Burnt Orange Heresy»

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τις επιλογές της Αργεντινής ιδιοσυγκρασιακής σκηνοθέτιδας Λουκρέσια Μαρτέλ, προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής, που θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα και πιθανόν μαζί το οσκαρικό προμήνυμα της νέας σεζόν. Η αυλαία θα κλείσει στις 7 Σεπτεμβρίου, με το «The Burnt Orange Heresy» του Τζουζέπε Καποτόντι που συμπεριλαμβάνει και τον Μικ Τζάγκερ στο καστ.

Ελληνικό χρώμα

Ενήλικοι στο δωμάτιο

Η Ελλάδα, χάρη στον Κώστα Γαβρά, θα κάνει την παρουσία της στη βενετσιάνικη Μόστρα, με την τελευταία ταινία του, «Ενήλικοι στο δωμάτιο», με θεματική το ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ. Μέρος της γυρίστηκε στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων ηθοποιών.

«Ηλεκτρικός Κύκνος»

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συμμετέχει εκτός συναγωνισμού με τη μεσαίου μήκους ταινία της «Ηλεκτρικός Κύκνος». Η ταλαντούχος ανερχόμενη Ελληνίδα δημιουργός παραμένει άξια πρέσβειρά μας στα διεθνή κινηματογραφικά σαλόνια. Μικρού μήκους ταινίες της έχουν πάρει μέρος σε κορυφαίες φεστιβαλικές διοργανώσεις, όπως των Καννών και του Βερολίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας