Φαρσοκωμωδία στη Βουλή: Kλήρωση μετά τις αντιδράσεις στην Επιτροπή Εξωτερικών

1281
βουλή

Η διαδικασία της κλήρωσης επελέγη τελικά προκειμένου να οριστούν οι  ανεξάρτητοι βουλευτές που θα μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

Οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς, θετικά διακείμενοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που, μετά την κλήρωση, θα μετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής.

Οι κ.κ. Δανέλλης και Μαυρωτάς μαζί με τον Δημήτρη Καμμένο (σ.σ. ήταν ήδη μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας), ανεβάζουν στους τρεις τον αριθμό των ανεξάρτητων βουλευτών. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Επιτροπή είχε εκδηλώσει και ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός αλλά δεν κληρώθηκε.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και κατόπιν εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος από τον κ. Δανέλλη, ο ανεξάρτητος –προερχόμενος από το Ποτάμι- βουλευτής τοποθετήθηκε ως μέλος της Επιτροπής. Οι σχετικές αποφάσεις του προέδρου της Βουλής αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Δανέλλης τοποθετείται στην Επιτροπή με βάση το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 29 παρ.5 του Κανονισμού.

Αντιδράσεις από αντιπολίτευση – ανεξάρτητους βουλευτές

Η τοποθέτηση του κ. Δανέλλη ως μέλους της Επιτροπής προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης. «Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, πέραν της κλήρωσης για την αντιπροσώπευση των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή», τονισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Κώστας Τσιάρας.

Ρπιστολή με την οποία διαμαρτύρεται διότι ορίστηκε ο Σπύρος Δανέλλης μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής χωρίς να ερωτηθούν προηγουμένως όλοι οι άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, απέστειλε νωρίτερα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος.

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής για τη συμμετοχή του Σπύρου Δανέλλη στην επικειμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προκάλεσε την αντίδραση και του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο οποίος έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική, αλλά και πραξικοπηματική» πράξη.

Την Πέμπτη η ψηφοφορία για τη συνθήκη των Πρεσπών

Την Πέμπτη πρόκειται να ολοκληρωθεί η συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Βάσει της απόφασης, η συμφωνία θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη, με συνεδριάσεις που θα ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 02:00 τα ξημερώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας