Φαρμακερά εξ “οικείων”βέλη: Συντριπτική αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής από τις επιχειρήσεις

911
κυβερνητική

Ιδιαίτερα αρνητικά κρίνουν, σε συντριπτικό ποσοστό, οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας τα μέτρα της κυβέρνησης για τη αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα της Palmos Analysis για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, η έρευνα καταγράφει μεγάλη επιδείνωση της εικόνας που έχουν οι επιχειρηματίες από το πρώτο κύμα της  πανδημίας μέχρι σήμερα αλλά και τη μεταστροφή στη γνώμη τους για τα μέτρα, καθώς κατά τη εφαρμογή τους διαπιστώθηκε η αναποτελεσματικότητα τους.

Παράλληλα η αξιολόγηση της κυβέρνησης κατρακυλά, καθώς πριν από 3 μήνες το 66% των επιχειρήσεων εκτιμούσε ως σωστό το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, με το αντίστοιχο ποσοστό να πέφτει σήμερα στο 42%. Αντίθετα η αρνητική αξιολόγηση από 25% ανέρχεται σήμερα σε 46%, με την πλειονότητα, πλέον, να έχει αρνητική άποψη για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα που έγινε για την καταγραφή των προβλημάτων στις επιχειρήσεις-μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 288 επιχειρήσεων από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου, το 60% κρίνουν ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων, έναντι μόλις 26% που τα θεωρούν επαρκή και αποτελεσματικά, ενώ ένα 14% δεν εκφέρει άποψη.

Φαίνεται ότι άρχισαν να χτυπούν τα τύμπανα της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα από μια κοινωνική ομάδα η οποία ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα φιλική προς τη Νέα Δημοκρατία.

Πολλά δείγματα δείχνουν ότι η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση, μάλλον, τελειώνει, ενώ οι “επιτυχίες” του Έβρου και του lockdown έχουν πάψει να της προσφέρουν  ανάσες και επιρροή όπως το παρελθόν. Αναμένoνται με ενδιαφέρον οι δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών, οι οποίες θα είναι ενδεικτικές όσο και αν θα είναι “πειραγμένες” στα μέτρα της κυβέρνησης και συνολικά του κομματικού κατεστημένου.

Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας