Φέρανε Πομπέο, έδωσαν τα πάντα, δεν πήραν τίποτα, είπανε και ευχαριστώ!

2448
πομπέο

Γη και ύδωρ έδωσαν στις ΗΠΑ οι κυβερνώντες, ικανοποιώντας τις πιο μύχιες απαιτήσεις τους, ενώ δεν ζήτησαν ούτε πήραν τίποτα από τον Μάικ Πομπέο,  ενώ προσκυνώντας είπανε από πάνω και ευχαριστώ!

Τη μεγαλύτερη, όμως, φαρσοκωμωδία έπαιξαν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο τύπος της, που δεν έβγαλαν μιλιά για τα πολύτιμα δώρα που προσφέρθηκαν στο μεγάλο αφεντικό.

Φυσικά, τα πρωτεία στο προσκύνημα είχαν τα κυρίαρχα media, τα οποία παρουσιάζανε, περίπου, ως θρίαμβο για τα ελληνικά συμφέροντα το γεγονός ότι ο Πομπέο, αφού τα πήρε όλα χωρίς να του ζητηθεί τίποτα και χωρίς να δώσει τίποτα, είπε ότι τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας πρέπει να καθοριστούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, λες και δεν έχουν ακούσει τον Ερντογάν να το λέει αυτό πολλάκις, κυρίως για δημαγωγικούς και προπαγανδιστικούς λόγους.

Ούτε μια λέξη επίκρισης δεν βγήκε από το στόμα του Πομπέο για την Τουρκία, παρά τις φοβερές προκλήσεις της, παρά τις ιταμές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παρά τις εξοργιστικές διεκδικήσεις της και παρά το γεγονός ότι τα γεωτρύπανα της τρυπάνε ανενόχλητα τον βυθό της ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο Μ. Πομπέο μόνο που δεν εξύμνησε την Τουρκία για τον προκλητικό, αυταρχικό και αλαζονικό ρόλο της, κάτι που άλλωστε φρόντισε να πράξει ο πρόεδρος του και πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μ. Πομπέο πήρε την αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας και όλων των άλλων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως της Λάρισας, του Στεφανοβικείου στο Βόλο και της Αλεξανδρούπολης, ενώ στη Σούδα οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν ως πλωτή βάση σε μόνιμο ελλιμενισμό,  των τεράστιων διαστάσεων πολεμικό πλοίο τους, ” USS Hershel “Woody” Williams”, το οποίο στην πραγματικότητα, αποτελεί μια πλατφόρμα, από όπου μπορούν να επιχειρούν ελικόπτερα και αεροσκάφη σε ευρύτατες επιχειρήσεις.

Στις ΗΠΑ, επίσης,  προσεφέρθησαν ως δώρο στρατηγικά ενεργειακά έργα και ενεργειακοί δρόμοι, χωρίς , μάλιστα, κανένα αντάλλαγμα αλλά μάλλον έναντι ζημιών και κινδύνων για την Ελλάδα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αγωγό φυσικού αερίου TAP που ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και βοηθάει το τελευταίο για τα θαυμαστά έργα του εναντίον της  Αρμενίας, αγωγό αερίου στον οποίο η Ελλάδα δεν έχει καμία συμμετοχή και κανένα όφελος, παρόλο ότι η χώρα μας σπατάλησε για την κατασκευή του υψηλής παραγωγικότητας αγροτική γη στρατηγικής σημασίας.

Και όλα αυτά σε αντίθεση με την Συμφωνία-μαμούθ Λαφαζάνη-Novac τον Ιούνιο του 2015 στην Αγία Πετρούπολη, για την διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από την πατρίδα μας, από τον οποίον το ελληνικό δημόσιο θα είχε οικονομικό και ενεργειακό όφελος περίπου 300 εκ. ευρώ τον χρόνο, στη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική επένδυση στην χώρα μας η οποία παραπέμφθηκε στις καλένδες μετά την απομάκρυνση, λόγω μνημονίου, του Π. Λαφαζάνη από την κυβέρνηση.

Να μην παραλείψουμε, επίσης, το γεγονός ότι η Ελλάδα προσεφέρθη ακόμα και για αγορές αμερικανικών οπλικών συστημάτων κατ’ επιλογήν φυσικά, όπως γίνεται συνήθως, των ΗΠΑ, χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικά υπόψη οι πραγματικές αμυντικές δυνάμεις της χώρας μας.

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που μπορεί να καταδείξει εθελοδουλεία τέτοιας έκτασης και βάθους απέναντι στις ΗΠΑ και να λαμβάνει ως “πληρωμή” την παράδοση της, κυριολεκτικά, στη βουλιμία της Τουρκίας.

Έλληνες ξεσηκωθείτε πριν μαζί με τα υπάρχοντα σας και με θυσία το μέλλον των παιδιών σας, χάσετε και την πατρίδα σας!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας