Υπόθεση όλων μας να σώσουμε την Αφρίν από την τουρκική κατάληψη

1900
τουρκία

«Ανά πάσα στιγμή» μπορούν να εισέλθουν στο κέντρο της Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις που πολιορκούν την πόλη στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με αλαζονικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες όμως δεν έχουν διασταυρωθεί ως προς την αλήθεια όσων βεβαιώνει. Υπογράμμισε δε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις μετά την Αφρίν και στο Μανμπίτζ για να σαρώσουν τους Κούρδους μαχητές της Συρίας απ’ όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη χώρα αυτή.
Η Τουρκία εξαπέλυσε τον Ιανουάριο επιχείρηση στην περιοχή της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και έχει απειλήσει να συνεχίσει προς ανατολάς προς τη Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, μια κίνηση που μπορεί να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα γύρω από τη Μανμπίτζ.
Χθες, Πέμπτη, οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους είχαν καταλάβει την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες), όπως είχαν μεταδώσει κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας. Φέρονται να ελέγχουν έτσι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή της Αφρίν.
Η ενδεχόμενη πτώση της Αφρίν θα συνιστά μεγάλο πλήγμα για τον κουρδικό λαό και ένα σημαντικό βήμα για το «συριακό όνειρο» του Ερντογάν.
Αυτήν την ώρα επιβεβαιώνεται πόσο κυβέρνηση ανδρεικέλων είναι η κυβέρνηση Τσίπρα, αφού δεν εξέδωσε ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στους μαχόμενους Κούρδους της Αφρίν.
Το να σωθεί η Αφρίν είναι υπόθεση που αφορά όλη την φιλειρηνική, πολιτισμένη και δημοκρατική ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από την λανθασμένη ή όχι επιλογή συμμάχων από τους Κούρδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας