Υπουργός υγείας Γερμανίας: «Θα υπάρξει νέα παραλλαγή το Φθινόπωρο πιθανόν πιο επικίνδυνη»

1448
Υπουργός υγείας Γερμανίας

Από το Πάσχα αναμένεται η βελτίωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γερμανία, ωστόσο οι ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση για μια πιθανή νέα μετάλλαξη.

Όπως εκτίμησε ο επικεφαλής του τμήματος Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου Charité, Κρίστιαν Ντρόστεν, η κατάσταση στη Γερμανία θα βελτιωθεί από το Πάσχα και προς το καλοκαίρι, ενώ εντός του έτους θα φθάσουμε πιθανότατα στην ενδημική φάση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο ίδιος προέβλεψε επίσης ότι θα χρειαστεί ο εμβολιασμός με νέα, προσαρμοσμένη ενισχυτική δόση, η οποία θα είναι διαθέσιμη εντός του β’ τριμήνου του 2022.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τον Κ. Ντόρστεν, τόνισε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει λόγος λήξης συναγερμού και προειδοποίησε ότι η «Όμικρον» δεν θα είναι η τελευταία παραλλαγή και μια νέα παραλλαγή το φθινόπωρο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επικίνδυνη και μεταδοτική.

«Το φθινόπωρο θα υπάρχουν και πάλι απροστάτευτοι άνθρωποι και επιπλέον πολλοί θα έχουν χάσει την προστασία τους, διότι θα υπάρχει νέα παραλλαγή. Μια νέα παραλλαγή θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ πιο επικίνδυνη και μεταδοτική, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Αυτή τη στιγμή υποχωρούμε πολύ για τους ανεμβολίαστους. Τα παιδιά κυρίως παραχωρούν πολλά προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανεμβολίαστους. Σε αντάλλαγμα, μπορούμε επίσης να τους ζητήσουμε να εμβολιαστούν. Προστατεύονται έτσι από τη σοβαρή νόσηση και μπορούμε να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας. Η “Όμικρον” δεν είναι η τελευταία παραλλαγή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας