ΥΠΟΙΚ-ΑΑΔΕ επιχείρησαν να παρεμποδίσουν συνδικαλιστική διαδικασία

1418
υποικ

Την ανάγκη ύπαρξης… προσωπικού ασφαλείας στις ΔΟΥ επικαλέστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους.

Συγκεκριμένα, χθες, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Εφορίες Αττικής και Κυκλάδων, ο μεγαλύτερος της χώρας, πραγματοποίησε γενική συνέλευση. Μία ημέρα, όμως, πριν, είχε προβεί σε μια καταγγελία, που δείχνει ξεκάθαρα από πλευράς ηγεσίας υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) και διοίκησης ΑΑΔΕ προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της συμμετοχής των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες.

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος, υπήρξε «πρωτόγνωρη προσπάθεια μικρού αριθμού υπηρεσιακών παραγόντων (Διευθυντών και Προϊσταμένων) να παρακωλύσουν την πραγματοποίηση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του, η οποία έχει οριστεί προ 20ημέρου και όπως προβλέπει το Καταστατικό. Με πρόσχημα την ανάγκη ύπαρξης προσωπικού ασφαλείας (κάτι που πουθενά δεν προβλέπεται για τις Γενικές Συνελεύσεις) επιχειρούν να στερήσουν ουσιαστικά, σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων, το δικαίωμα της συμμετοχής σε μια προβλεπόμενη απ’ το καταστατικό μας συνδικαλιστική διαδικασία».

Μάλιστα, ο Σύλλογος καλούσε, στη σχετική ανακοίνωση – καταγγελία του, «την Πολιτική Ηγεσία (η οποία έχει δεσμευτεί στην προχθεσινή μας συνάντηση για την μη παρακώλυση της διαδικασίας) και την ηγεσία της ΑΑΔΕ να σταματήσουν να αμφισβητούν ένα κατοχυρωμένο στη διάρκεια δεκαετιών δικαίωμα», και τους εργαζομένους «να κάνουν κανονικά χρήση του δικαιώματός τους και να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας