Υπερυπουργός Οικονομίας ο Αμερικανός πρέσβης

1390
υπερυπουργός

Ρόλο υπερυπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα διεκδικεί ο πρέσβης των ΗΠΑ  Τζέφρι Πάιατ, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με κεντρικούς και τοπικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες σε όλη τη χώρα.

Η τελευταία ανάλογη συνάντηση έγινε προχθές, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και σ’ αυτήν εξετάστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετικά ρεπορτάζ, ο Αμερικανός πρέσβης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Στερεά Ελλάδα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στον τουρισμό, τις ιαματικές πηγές, τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή. Έδειξε, μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για τις γεωργικές βιομηχανίες στη Στυλίδα και το Καρπενήσι.

Μετά τη συνάντηση, ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε πως “η Στερεά Ελλάδα είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην συγκέντρωση της βιομηχανίας στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.

Επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα χαρακτήρισε την επίσκεψή του σημαντική, καθώς, όπως είπε, του δίδεται η δυνατότητα “να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στα λαϊκά στρώματα στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν μετά από μια 10ετία κρίσης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας