«Υπάρχουν Πειρατές στην εκπαίδευση»;

1290
πειρατές

Αυτή ήταν μια καθοριστική ερώτηση που δέχθηκε ο Θανάσης Γούναρης, δάσκαλος και Προέδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, από ένα φίλο του το καλοκαίρι του 2012.

Έτσι, δημιουργήθηκαν οι “Πειρατές στην Εκπαίδευση”, μια ανεξάρτητη και αυτόνομη συνδικαλιστική παράταξη, που βασίζεται στις θέσεις του Πειρατικού κινήματος και του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Στα κόμματα Πειρατών παγκοσμίως, τα μέλη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προώθησης των βασικών θέσεων του Πειρατικού κινήματος, για ελεύθερη κυκλοφορία της γνώσης και της πληροφορίας, αναθεώρηση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, διαφάνεια στο δημόσιο τομέα και προστασία της ιδιωτικής ζωής ειδικά στο ψηφιακό επίπεδο.

Υπάρχουν πολλές θέσεις του Πειρατικού κινήματος που προσελκύουν το ενδιαφέρον και εκφράζουν τους προβληματισμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, ειδικά στην ψηφιακή εποχή όπου η γνώση και η πληροφορία διαδίδονται με ταχύτατους ρυθμούς, καθημερινά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”

Από την ίδρυση τους ως σήμερα, οι “Πειρατές στην Εκπαίδευση” έχουν εκλεγεί 2 φορές στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Αριστοτέλη”, συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα, καθώς επίσης και είχαν  εκπροσώπηση στο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στις αυριανές εκλογές των Δασκάλων όλης της χώρας, οι “Πειρατές στην Εκπαίδευση” συμμετέχουν μόνο στις εκλογές για το ΚΥΣΠΕ

ΠΗΓΕΣ:

Η σελίδα των Πειρατών στην Εκπαίδευση
http://piratedu.gr/

Οι “Πειρατές στην Εκπαίδευση” στους Pirate Times (στα αγγλικά)

Ηistory in the making: First ever pirate unionist elected in athens
(Η ιστορία εν τω γίγνεσθαι: Ο πρώτος πειρατής συνδικαλιστής εκλέχθηκε στην Αθήνα)
https://piratetimes.net/history-in-the-making-first-ever-pirate-unionist-elected-in-athens/

Greek pirate elected to board of Athen’s teacher association
(Έλληνας πειρατής εκλέχθηκε σε σύλλογο δασκάλων στην Αθήνα)
https://piratetimes.net/greek-pirate-elected-to-board-of-athens-teacher-association/

“Οι Δάσκαλοι Πειρατές πάνω από το συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον “Αριστοτέλη” της Αθήνας”, άρθρο από την ελληνική έκδοση των Pirate Times
https://piratetimes.net/gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b9/

Η σελίδα της ΔΟΕ με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις

Εκπαιδευτικές Παρατάξεις

“Αριστοτέλης” Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
https://www.sylaristotelis.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας