Υμηττός: Η ΠΥΡΚΑΛ φεύγει και έρχονται ….μέχρι και εννέα υπουργεία

2066
Η ΠΥΡΚΑΛ φεύγει και έρχονται

Ετοιμάζουν φιέστα το Σάββατο στις 10 το πρωί

Ο Πρωθυπουργός, από το χώρο του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ θα παρουσιάσει τα σχέδια του για την ανάπλαση -τσιμεντοποίηση του μεγαλυτέρου τμήματος- του χώρου.

 Στο  δημοτικό συμβούλιο- 31 Μαρτίου- ενημερωθήκαμε οτι υπάρχει ένα πρωτόλειο  σχέδιο μετεγκατάστασης της ΠΥΡΚΑΛ…στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες μας το  Σάββατο 3 Απριλίου στις 10 το πρωί  θα ρθει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να  ανακοινώσει επίσημα τα μεγαλόπνοα σχέδια του …, από το χώρο του εργοστασίου της  ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό! Ετοιμάζουν μια φιέστα για την …ανάπλαση του χώρου- τσιμεντοποίηση –και δεν αποκλείεται αυτή να συμπεριλαμβάνει και το χωρο της Γυμναστικής Ακαδημίας. 

 Σύμφωνα με τα σχέδια των κυβερνώντων στο χώρο  έκτασης 160 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων- είναι να μεταφερθούν 9 υπουργεία! και πιθανώς το γραφείο του πρωθυπουργού. Η μετεγκατάσταση αν…θα πραγματοποιηθεί θα γίνει σε βάθος 2 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες  τα  2/3 του χώρου θα είναι κτίρια! το 1/3 θα γίνει πάρκο (υπουργείων)!

 Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης, που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης,  θα διανθιστούν με τα μεγάλα λόγια περί ..ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας  και είναι βέβαια η χαρά των εργολάβων.

 Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο, που οι ανατροπές που θα συντελεστούν στην περιοχή γίνονται ερήμην τους, τις βρίσκει αντίθετες ο σχεδιασμός αυτός.

 Εκτός βέβαια από την δημοτική αρχή και δύο  παρατάξεις που έχουν σύμπραξη μαζί της, που φάνηκε πως είναι πλήρως ενημερωμένες, αλλά μόνο για τον εαυτό τους, εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας.

 Στελέχη της αντιπολίτευσης δηλώνουν οτι, η όποια χρήση πλην πάρκου και ήπιας χρήσης για ανάγκες του δήμου, μας βρίσκει αντιθέτους.

  Η ουσία είναι οτι το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για μία ήδη υλειμένη κυβερνητική απόφαση και η πρόταση του δημάρχου είναι να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε παραπάνω.

 Τα σχέδια της κυβέρνησης εάν προχωρήσουν θα αλλάξουν προς το χειρότερο την μέχρι σήμερα εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

 Ο συντελεστής δόμησης, θα αυξηθεί, θα δημιουργηθούν πολυώροφα κτίρια  κλπ, αν και ο δήμαρχος επικαλέστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι στις συζητήσεις τους, δεσμεύονται ότι δε θα αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης.

 Η συλλογικότητα  των Ανυπόταχτων Γειτονιών, με τη δημοτική σύμβουλο κ. Δέσποινα Λαγδά με στις μέχρι σήμερα θέσεις τους ανέφεραν:

Αγωνιζόμαστε καθημερινά, απ΄ όπου κι αν βρισκόμαστε για:

* Την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και των ελεύθερων χώρων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ΠΥΡΚΑΛ και Γυμναστική Ακαδημία να γίνουν πάρκο, με δημόσιο έλεγχο, με χώρους αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού.

 Ανάλογες θέσεις έχει εκφράσει και η δημοτική συλλογικότητα Μαχόμενη Δάφνη- ΜΑΡΙΔΑ. Ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος κ. Αργιαννάς έκφρασε την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της δημοτικής αρχής.

 Πέρα όμως από το κύριο  ζήτημα της αξιοποιήσεις του ίδιου του χώρου, υπάρχει και το ζήτημα, με την παραγωγή του εργοστασίου. Η μοναδική πολεμική βιομηχανία της χώρας, θα μεταφερθεί – συρρικνωθεί στο Λαύριο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα, θα κλείσει και θα μεταφερθεί μόνο το εργοστάσιο παραγωγής. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα μείνουν και θα στεγαστούν σε τρία, τέσσερα παραδοσιακά κτήρια- πέτρινα-τα οποία θα διατηρηθούν.

 Τα σωματεία των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την εν κρυφτό  απόφαση της να κλείσει και να μεταφέρει μέρος του εργοστασίου στο Λαύριο. Ο Υμηττός κλείνει. Μπαίνει λουκέτο στον κλάδο παραγωγής πυρομαχικών υλικών, του πλέον αναλώσιμου προϊόντος  για τις ένοπλες δυνάμεις.  Η άμυνα της χώρας χάνει ένα βασικό υποστηρικτικό πυλώνα και η χώρα με το κλείσιμο  του Υμηττού αποκτά μεγαλύτερη εξάρτηση από προμήθειες πυρομαχικών από το εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανεξαρτησία της, για τη διαφάνεια στις προμήθειες κ.λ.π. κ.λ.π. αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

1 σχόλιο

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Η ΣΥΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΕΝΗ ΠΥΡΚΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥ…… ΕΤΣΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ .ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας