Υεμένη: 84 νεκροί από κυβερνητική κτηνωδία σε βάρος των ανταρτών

1312
νεκροί
Κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ.

Ογδόντα τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των νέων μαχών που σημειώθηκαν στη Υεμένη γύρω από την παραθαλάσσια πόλη Χοντέιντα, στα δυτικά της χώρας, έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι έντεκα ήταν φιλοκυβερνητικοί μαχητές ενώ οι 73 ήταν αντάρτες Χούθι.

Ο απολογισμός αυτός αφορά τις συγκρούσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Παρά την προσπάθειά του να φέρει στο ίδιο τραπέζι την κυβέρνηση και τους αντάρτες στην Υεμένη, στις συνομιλίες που επρόκειτο να αρχίσουν την περασμένη Πέμπτη στη Βιέννη, ο ΟΗΕ παραδέχθηκε χθες την αποτυχία του ειρηνευτικού του εγχειρήματος.

Η υποστηριζόμενη από το σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας κυβέρνηση της Υεμένης κατηγορεί υποκριτικά τους Χούθι για «προσπάθεια να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις», οι οποίες τερματίσθηκαν χωρίς την παρουσία τους στη Γενεύη και τόνισε με θράσος πως ο απεσταλμένος του ΟΗΕ δεν στάθηκε «αρκετά άτεγκτος» απέναντί τους.

Σημειώνεται ότι το κίνημα των Χούθι δεν παρέστη στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όμως νωρίτερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς είχε επισημάνει πως αυτό «δεν συνιστά σημαντικό εμπόδιο στη διαδικασία» και πως σύντομα θα συναντηθεί με εκπροσώπους τους στη Σανάα, και στο Μουσκάτ του Ομάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας