Τόκιο: Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων-Η είσοδος της ελληνικής αντιπροσωπείας(βίντεο)

554
τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

(upd 16:00) Πριν λίγη ώρα εισήλθε -πρώτη όπως πάντα- η ολυμπιακή αποστολή της Ελλάδας σττην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η οποία ξεκίνησε στις 14:00. 

Η ελληνική αποστολή δεν εκπροσωπήθηκε και από τους 83 Έλληνες αθλητές που βρίσκονται στην Ιαπωνία, καθώς λόγω κορωνοϊού δεν επιτρεπόταν η παρουσία όλων.

Την ελληνική σημαία έφεραν δε, για πρώτη φορά δύο αθλητές, όπως και σε όλες τις χώρες, με τους χρυσούς Ολυμπιονίκες, Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια να… μοιράζονται την τιμή.

 


Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ξεκίνησε στις 14:00.

Την Παρασκευή ανοίγει και επίσημα η αυλαία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την Τελετής Έναρξης.

Ως γνωστόν, λόγω της πανδημίας, η διοργάνωση διεξάγεται με καθυστέρηση ενός έτους, καθώς αρχικά επρόκειτο να γίνουν το καλοκαίρι του 2020.

Εξαιτίας των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, κατ’ αρχάς το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο δεν θα έχει θεατές στις εξέδρες παρά μόνο 950 με 1000 VIP καλεσμένοι.

Για τον λόγο αυτό δεν θα δώσει το παρών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρών θα είναι ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο, όπως και η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ, επικεφαλής της διπλωματικής αμερικάνικής αντιπροσωπείας στο Τόκιο.

Η αποστολή της Ελλάδας, θα εμφανιστεί πρώτη στο Στάδιο, έχοντας σημαιοφόρους τους Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια.

Οι αποστολές των χωρών θα είναι αισθητά μειωμένες ειδικά όσον αφορά στους συνοδούς. Η εμφάνιση θα γίνει με βάση τα ονόματα των χωρών στην ιαπωνική γλώσσα.

Λόγω της πανδημίας η Τελετή θα είναι πιο «μαζεμένη» σε σχέση με ό,τι ξέραμε από άλλους Αγώνες.

Για την ακρίβεια, θα είναι μία τελετή προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση «απλούστερη και πιο νηφάλια» από τις προηγούμενες διοργανώσεις, προκειμένου να μείνουν «συντονισμένοι με την κατάσταση της υγείας».

Οι λεπτομέρειες είναι βέβαια μυστικές μέχρι το τέλος, όμως σε ένα βίντεο από τις πρόβες που μαγνητοσκοπήθηκαν από ντόπιους κατοίκους, φαίνονται εικόνες ενός επίγειου πλανήτη και ακούγονται οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού «Imagine» του Τζον Λένον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας