Τυχόν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Μάλι θα βρεθούν σε κόλαση

809
Τυχόν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Μάλι θα βρεθούν σε κόλαση

33 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση στο κέντρο του Μάλι

Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν σε επίθεση το Σάββατο από ύποπτους τζιχαντιστές στην περιοχή Μόπτι του κεντρικού Μάλι αυξήθηκε στους 33, ανέφεραν τοπικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Songho από μια ομάδα ενόπλων ατόμων εναντίον ενός οχήματος σε δρόμο που συνδέει τις πόλεις Bandiagara και Sevaré.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν πρώτα τον οδηγό πριν βάλουν φωτιά στο λεωφορείο και σκοτώσουν τους ανθρώπους μέσα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών με μωρά, νεαρών εγκύων και ηλικιωμένων.

Τα γειτονικά χωριά και η πολιτοφυλακή Donzo, που αποτελείται από παραδοσιακούς κυνηγούς Dogon, κατήγγειλαν «την απουσία του κράτους» σε αυτήν την περιοχή.

Πολλές τοπικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων EFE περιέγραψαν την επίθεση ως «βάρβαρη και σκληρή».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επικοινωνία από τη μεταβατική κυβέρνηση για το τι συνέβη.

Το Μάλι διέρχεται μια περίπλοκη κατάσταση ανασφάλειας και πολιτικής αστάθειας με την παρουσία τζιχαντιστικών ομάδων, οι οποίες εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον του άμαχου πληθυσμού, του στρατού του Μάλι και των ξένων δυνάμεων και των Ηνωμένων Εθνών.

Υπήρξαν επίσης δύο πραξικοπήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά τα οποία ξεκίνησε μια μεταβατική διαδικασία που δεν έχει ακόμη κορυφωθεί, εν αναμονή της διενέργειας γενικών εκλογών που δεν έχουν ακόμη προγραμματιστεί.

Ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πρόσφατα πως “εξετάζουμε την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στο Μάλι” 

Αν τελικά αποφασιστεί μια τέτοια απαράδεκτη αποστολή είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ελληνικές δυνάμεις θα έρθουν αντιμέτωπες και με τέτοια σκληρά πολεμικά περιστατικά… Επ΄ουδενί δηλδή δεν θα πάνε για “τσάι και συμπάθεια”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας