«Τσουνάμι» πλειστηριασμών για χρέη στην εφορία από την Πρωτομαγιά- Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο

1677
κληρονομώ

Τσουνάμι πλειστηριασμών για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 50.000 ευρώ σε πρώτη φάση έρχεται από την Πρωτομαγιά.
Η εφορία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στήνει στα έντεκα μέτρα 73.000 φορολογουμένους.
Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους, τέλη και φοροπρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας.
Είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νιώθουν ήδη τον κλοιό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να σφίγγει απειλητικά γύρω τους.
Οσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν από την Πρωτομαγιά να βγαίνουν στο σφυρί καθώς αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο. Οι φορολογικές Αρχές έχουν από περυσι έτοιμα 16.789 προγράμματα πλειστηριασμών που δεν εκτελέστηκαν.
Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά τους επόμενους μήνες αφού και οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση να τρέξει όσον το δυνατόν γρηγορότερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τα χρέη προς το Δημόσιο.
Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου που θα εκποιούνται θα είναι η εμπορική αξία η οποία θα προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

1 σχόλιο

  1. Γεια σας ! στο iskra δινετε εκτενεις πληροφοριες για τα θεματα αυτα και μπραβο σας.. Ομως , μου φαινεται οτι οι ενωτικες πρωτοβουλιες κατα των πλειστηριασμων ενω εχουν – κατα την γνωμη μου – μεγαλες δυνατοτητες αναπτυξης και καθοριστικης συμβολης στην δημιουργια λαικου μετωπου απο τα κατω , “παιζουν” ωργανωτικο και κινηματικο “κατενατσιο”! Μαλλον περιμενουν τα κεντρικα οργανα των κομματων σας να λαβουν αποφασεις για τυχον πολιτικες συνεργασιες και για το ευρος αυτων.. Και ρωταω ευθεως .. Ως ποτε τα ιδια και τα ιδια ? εντελει , γιατι υπαρχετε και τι εκφραζετε , εκτος απτο να δηλωνετε την παρουσια σας γκρινιαζοντας…Εχετε σκοπο να συμβαλλετε πραγματικα στην ανατροπη που ειναι απαραιτητη , η σας αρκει η μεχρι τωρα παρουσια σας για να νιωθετε οτι κατι κανετε ? η μηπως φταιει ο κοσμος ” που δεν ακουει” , οτσιπρασ που “προδωσε” , ο αναδρομος ερμης και το λουρι της μανας ? Αυτα , αν οχι συντροφικα , συναγωνιστικα και σορρυ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας