Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Δώστε τη βίζα και άλλα 3 δισ. ή ξεχάστε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες

1552
Τσαβούσογλου

Μήνυμα προς της Ευρώπη να εκταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία έστειλε ο απερχόμενος Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πιέσεις προς την Ε.Ε. να εκταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες άσκησε ο απερχόμενος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μέσω συνέντευξής του στο τουρκικό κανάλι NTV, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αν δεν αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 από την Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα για την αποδέσμευση του ποσού και συνδυάζοντας την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η Ε.Ε. δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε εκβιασμός.

«Εάν η Ε.Ε. δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι… Τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε.

Για την αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ, το Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ‘ο πρόεδρός μας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους το είπε στον Τραμπ. Και ο Τραμπ απάντησε θα κάνει τα απαραίτητα βήματα. Η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση Τραμπ σε αυτό το θέμα είναι αποφασισμένη. Από τη μέρα που εκλέχθηκε ο πρόεδρος Τραμπ δίνει σημασία στην Τουρκία. Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό να δίνουν κατευθυντήριες οι δύο πρόεδροι για τους οδικούς χάρτες. Και με την παράδοση των F-35 δεν υπάρχει πρόβλημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας