Τσαβούσογλου εκβιάζει Παρίσι: Η Γαλλία επιδιώκει σκοτεινές πράξεις στη Λιβύη

822
μακρόν

Η Γαλλία επιδιώκει σκοτεινές πράξεις στη Λιβύη και κάνει υπεργολαβία υπέρ ορισμένων χωρών της περιοχής, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Παρισιού έπειτα από την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στη Γαλλία.

Σε ανακοίνωσή το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “στη δήλωση του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών ως απάντηση σε ερώτηση για την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Δένδια στο Παρίσι, οι ισχυρισμοί για τη στάση της χώρας μας έναντι της Λιβύης αποτελούν ένα νέο δείγμα της σκοτεινής και ανεξήγητης πολιτικής της Γαλλίας”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι “αυτή η προσέγγιση της Γαλλίας ενθάρρυνε τον Χαφτάρ να επιμείνει σε στρατιωτικές μεθόδους και αύξησε τα προβλήματα και τα δεινά της Λιβύης”.

Υποστηρίζει ότι “το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εγκαθίδρυση ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη είναι η υποστήριξη της Γαλλίας και ορισμένων χωρών σε παράνομες δομές κατά, των αποφάσεων στου ΣΑ του ΟΗΕ”.

Η Τουρκία στηρίζει μια κυβέρνηση αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι “ενώ η χώρα μας είναι με τη νόμιμη κυβέρνηση, η Γαλλία στηρίζει έναν πραξικοπηματία και παράνομο, αντίθετα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ”. “Ενώ οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη Λιβύη είναι νόμιμες, η Γαλλία όπως και στη Συρία επιδιώκει σκοτεινές πράξεις και κάνει υπεργολαβία κάποιων χωρών της περιοχής”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας ότι “στην πραγματικότητα εκείνες που πρέπει να ανησυχούν είναι αυτές οι σκοτεινές σχέσεις της Γαλλίας” και ότι “είναι απαράδεκτο ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ να ενεργεί με αυτό τον τρόπο”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει αναφέροντας ότι “η Τουρκία προκειμένου να εξασφαλίσει διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη, θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ”.


ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Υ.Γ από Iskra: Να δείτε ότι μετά από αυτό το “στόλισμα” της Γαλλίας στο οποίο με ένα κυνικό “υβρεολόγιο” προχώρησε σε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η μικρομέγαλη Γαλλία του Μακρόν θα σπεύσει άρον-άρον να βάλει την ουρά στα σκέλια, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν αντιπροσωπεύει τίποτα άλλο από ένα ξεπεσμένο ιμπεριαλισμό και μια παρηκμασμένη αποικιοκρατική δύναμη, η οποία ως καρικατούρα προσπαθεί να αναβιώσει περασμένα μεγαλεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας