Ξεπούλημα ΔΕΗ: Τσίπρας και Σταθάκης υπόλογοι απιστίας και εθνικής προδοσίας

1623
κίτρινα

Το διατεταγμένο νομοσχέδιο έκτρωμα για το ξεπούλημα τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων φιλέτων της ΔΕΗ δίνει ταυτόχρονα και την χαριστική βολή στον ενεργειακό γίγαντα της χώρας.
Στην Βουλή παίζεται αυτήν την ώρα ένα κακόγουστο θέατρο σε βάρος της ΔΕΗ με όλα τα μνημονιακή κόμματα να συμπρωταγωνιστούν σε μια κωμικοτραγική παράσταση εκτέλεσης της Ελλάδας και υποθήκευσης του ελληνικού λαού.
Τσίπρας και Σταθάκης, ξεπουλώντας λιγνιτικές μονάδες και την ίδια την ΔΕΗ, δίνουν ταυτόχρονα τέλος σε όλη την εθνική ενεργειακή βάση της χώρας, αφού έχουν ξεπουλήσει ήδη τον ΑΔΜΗΕ, ξεπουλάνε τον ΔΕΣΦΑ και έχουν σχεδιάσει να ξεπουλήσουν την ΔΕΠΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).
Η ενεργειακή βάση της χώρας παραδίδεται σε εγχώρια τρωκτικά και κυρίως σε πολυεθνικά συμφέροντα.
Η Ελλάδα, ήδη αποικία χρέους, μετατρέπεται σε οιονεί ενεργειακή αποικία θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Τσίπρας, Σταθάκης ξεπουλώντας, χωρίς μάλιστα καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και με διάτρητες παράνομες διαδικασίες, την εθνική ενεργειακή βάση, γίνονται υπόλογοι κακουργηματικών εγκλημάτων όπως αυτών της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και της εθνικής προδοσίας.
Οι ισχυρισμοί του Σταθάκη για διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων είναι παραπλανητικοί, διάτρητοι και αποτελούν κοροϊδία.
Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι των λιγνιτικών μονάδων θα δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες, δεν μπορεί να διασφαλισθούν οι μισθοί και η απασχόληση τους έστω για κάποια χρόνια καμιά με νομοθετική ρύθμιση, αφού αυτή θα καταπέσει ως ασύμβατη με το νεοφιλελεύθερο ευρωενωσιακό δίκαιο.
Ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας προετοιμάζεται για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ έχει, πράγματι, πολλά προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, καταληστεύεται από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ γι’ αυτούς και άλλους λόγους τα τιμολόγια της είναι υψηλά για τον φτωχό λαό.
Η απάντηση, όμως, στα προβλήματα της ΔΕΗ δεν είναι το ξεπούλημα της αλλά η ανασυγκρότηση της ως δημόσιας, ενιαίας, καθετοποιημένης στρατηγικής επιχείρησης με αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό προσανατολισμό.
Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις λιγνιτικές μονάδες, ακόμα και αν περάσει και ψηφισθεί στην Βουλή από επίορκους βουλευτές, δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί στην πράξη και θα μείνει στα χαρτιά.
Θα μείνει στα χαρτιά χάρις στους αγώνες και την ενότητα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, που θα φέρουν γρήγορα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή για την επαναθεμελίωση της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας