Τσίπρας-Μητσοτάκης: Ένα δίδυμο σε έναν ρόλο και μια πολιτική

1897
σήμα

Το δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης, πρόοδος ή συντήρηση, σκοπεύει να αναδείξει ως κεντρικό προεκλογικό άξονα ο Αλ. Τσίπρας.

Αλήθεια, πότε ο Αλ. Τσίπρας ανακάλυψε αυτό το επίπλαστο δίλημμα;

Γιατί αυτό το δίλημμα το είχε ξεχάσει όταν ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι τον Αύγουστο του 2015.

Γιατί, επίσης, το έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια όταν έκοβε 8 δισεκ. όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις συντάξεις.

Γιατί ακόμα ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη ΝΔ, τις τράπεζες και τα fund διεξήγαγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μια εκστρατεία πλειστηριασμών, που θέλει να την κλιμακώσει.

Γιατί ακόμα, όλοι μαζί, μνημονιακές δυνάμεις και ακροδεξιά ξεπουλάνε τη χώρα και τις δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις για να τις παραδώσουν μάλιστα κοψοχρονιά σε ξένα χέρια.

Από την άλλη ο Κυρ. Μητσοτάκης παίρνει ένα μειλίχιο και καλοκάγαθο ύφος προσπαθώντας να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό για την έλευση της νεοφιλελεύθερης μούχλας που αντιπροσωπεύει η ΝΔ και να μας πείσει ότι σιγά-σιγά οι χώρα θα βρεθεί σε απογείωση, ξεχνώντας να μας πει τι θα κάνει με τις παλιότερες και νεότερες μνημονιακές δεσμεύσεις και κυρίως τι θα κάνει για να διασφαλίσει στο πλαίσιό τους τα ελάχιστα κοινωνικά κεκτημένα που έχουν απομείνει από τη δραστική μείωση των φόρων που υπόσχεται, όχι στα μικρομεσαία δυναστευόμενα στρώματα, αλλά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν συνιστούν τους δύο πόλους πραγματικού διλήμματος, αλλά τους δύο πειθήνιους υπαλλήλους των Βρυξελλών και ακόλουθους της Γερμανο-αμερικανοκρατίας και των σιωνιστών του Ισραήλ στον πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό και εξωτερικό τομέα.

Ανατροπή του διλήμματος με ισχυρή ΛΑ.Ε και ένα ισχυρό προοδευτικό αντισυστημικό μέτωπο είναι η πρόκληση των καιρών.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών μπορεί να ικανοποιεί τον Μητσοτάκη και την αντικατάσταση του ΣΥΡΙΖΑϊκού κράτους με το Νεοδημοκρατικό κράτος.

Δεν δίνει όμως καμία διέξοδο από τον βάλτο στον οποίο βυθίζεται η χώρα.

Η ψήφος των εθνικών εκλογών πρέπει να έχει διαφορετικό πρόσημο από εκείνη των ευρωεκλογών: ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ στη ΝΔ, ΟΧΙ στην ακροδεξιά. ΝΑΙ σε ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας