Τσίπρας-Καμμένος παίζουν θεατρικά παιχνίδια αλληλοεκβιασμών αντί να προσφύγουν στις κάλπες

996
τσίπρας

Απατηλά παιχνίδια αλληλοεκβιασμών εν ου παικτοίς σκηνοθετούν Τσίπρας – Καμμένος αντί να προσφύγουν στις κάλπες, ενώ ο Μητσοτάκης παριστάνει τον λέοντα, την στιγμή που τρέμει μήπως ο Τσίπρας του αφήσει αμανάτι την Συμφωνία των Πρεσπών.

Την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αλλάξει τη μέχρι τώρα στάση του και άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές την πεποίθησή του ότι «ο Καμμένος, που τον γνωρίζω καλά» δεν θα επιλέξει «να ρίξει νερό στο μύλο των πολιτικών αντιπάλων μας».

Tόνισε, όμως, ότι αν διαψευστεί η πεποίθησή του αυτή τότε «προφανώς θα μετρηθούμε στη Βουλή», δηλαδή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι μάλιστα που -όπως διευκρίνισε- προφανώς θα γίνει πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή με δεδομένο ότι το ραντεβού των δύο ανδρών είναι την Παρασκευή.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές «εν ευθέτω χρόνο και απολύτως συντεταγμένα» σε περίπτωση που δεν έχει 151 βουλευτές να στηρίζουν την κυβέρνηση γιατί, όπως εξήγησε, ακόμη και αν δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα, σίγουρα υπάρχει πολιτικό.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα γίνει «με γνώμονα και κριτήριο τη σταθερότητα της Οικονομίας», αλλά και να μην μείνουν πίσω μια σειρά από κρίσιμες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση όπως η προστασία της α’ κατοικίας, οι 120 δόσεις, η επιδότηση ενοικίου, η αύξηση του κατώτατου μισθού κτλ.

«Δηλαδή προς τον Μάιο;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκε για να απαντήσει ότι «είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η η χώρα δεν θα μπει σε τέτοιες διαδικασίες. Ο εταίρος μου δεν θα επιλέξει αυτόν τον δρόμο, δεν θα διευκολύνει τα σχέδια Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, ακόμη, ότι θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή τον Ιανουάριο, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «ώς μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της μέχρι τώρα θητείας μου».

Τόνισε δε ότι η μη κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή εάν όντως η πλευρά της πΓΔΜ κάνει ό,τι έχει συμφωνηθεί θα διασύρει τη χώρα μας διεθνώς (!).

Με δυο λόγια για να μην διασυρθούμε στην Μέρκελ, στον Μακρόν και στον Τραμπ, πρέπει υποχρεωτικά να ψηφισθούν οι Πρέσπες.

Προσεκτικές οι διατυπώσεις του για την υπόθεση Novartis, που την χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι μπηχτές για συγκεκριμένα πρόσωπα της ΝΔ.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε την μπάλα στην εξέδρα τονίζοντας ότι η ΝΔ που κατηγορεί την κυβέρνηση είναι αυτή που στην πραγματικότητα επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών, φέροντας ως παράδειγμα τη κατάθεση μηνύσεων εναντίον εισαγγελέων από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ερωτηθείς ειδικά για τη στάση Πολάκη προσπάθησε να υποβαθμίσει τις απαράδεκτες επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε δικαστικούς λειτουργούς. Δεν φάνηκε δε να τον ενόχλησε η αποστολή επιστολής από τον κ. Πολάκη στην εισαγγελέα για επίσπευση της διερεύνησης της υπόθεσης, αλλά η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής αυτής  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράξη που αναγνώρισε ως «λάθος».

«Κυβερνάτε τέσσερα χρόνια. δεν υπάρχει κάποιος τομέας που δεν τα πήγατε καλά για τον οποίο θα λέγατε mea culpa»; ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει:

«Δεν τα πήγα πολύ καλά στις επιλογές προσώπων, αλλά έχω πάρει τα μαθήματά μου». Άραγε αναφέρεται μόνο στον Γιάνη Βαρουφάκη ή έχουν προστεθεί και άλλα ονόματα στη λίστα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας