Τσίπρας και Μητσοτάκης: Ξέχασαν Κύπρο και Τουρκία, κλαίνε μόνο για Σκόπια-Τίρανα

1108
κύπρο

Μπορεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε να κατέληξε σε φιάσκο και σε ανώδυνα ευχολόγια για τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, για το προσφυγικό και την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Καθόλου, όμως, δεν θορύβησαν ούτε ανησύχησαν αυτά τα ανοσιουργήματα της Ε.Ε τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Εκείνο που έκανε τους Τσίπρα και Μητσοτάκη να βγουν στα κεραμίδια ήταν μόνο το γεγονός ότι η Σύνοδος της Ε.Ε διέπραξε το “μέγα ατόπημα”(!) να μην εγκρίνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την FYROM και την Αλβανία, πολύ περισσότερο που με αυτήν την εξέλιξη κινδυνεύει να τους μείνει στα χέρια το “μέγα επίτευγμα” των Τσίπρα-Κοτζιά, το οποίο τώρα προσκυνά προσευχόμενος ο Κυρ. Μητσοτάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών!!!

Τσίπρας και  Μητσοτάκης μόνο τα κλάματα δεν έβαλαν για το γεγονός ότι, με ευθύνη κυρίως της Γαλλίας, απερρίφθη από το Συμβούλιο Κορυφής το αίτημα των Σκοπίων και Τιράνων για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των δύο χωρών στην Ε.Ε.

Ιδιαίτερα ο Αλ. Τσίπρας νοιώθει βαθύτατο πένθος αφού μετά από αυτήν την απόρριψη της Ε.Ε, κλονίζεται η θέση του “φίλου” πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ζ. Ζάεφ, ο οποίος απειλεί, δήθεν, με παραίτηση, ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση και η απαράδεκτη Συμφωνία Ελλάδας-FYROM, με την οποία η γειτονική χώρα ονομάζεται, πέραν των πολλών άλλων αρνητικών, σε “Βόρεια Μακεδονία”.

Το μέγα ερώτημα, όμως, το οποίο Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν εξηγούν σχεδόν καθόλου, υπεκφεύγοντας με αοριστίες περί πολιτικής σταθερότητας κλπ, είναι : ποιο θα είναι το όφελος για Σκόπια και Τίρανα αλλά και για την Ελλάδα από το πράσινο φως για ένταξη της FYROM και της Αλβανίας;

Πιθανότατα Τσίπρας και Μητσοτάκης σκέφτονται, ότι αφού “σώθηκε” η Ελλάδα μπαίνοντας στην Ε.Ε και την ευρωζώνη και ο ελληνικός λαός βλέπει να βαδίζει σε διάπλατες λεωφόρους ανάπτυξης, δημοκρατίας και ευημερίας, γιατί, λοιπόν, να μην γευθούν ανάλογες ευχάριστες προοπτικές και οι γειτονικοί λαοί κάτω από την Γερμανική επικυριαρχία;

Για να μιλήσουμε, όμως, λίγο πιο σοβαρά και πέρα από ειρωνείες: Η ακατάσχετη διεύρυνση της Ε.Ε, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, με χώρες πολύ φτηνού εργατικού κόστους, πολύ χαμηλής, έως ανύπαρκτης, φορολογίας στις επιχειρήσεις και ανύπαρκτων προδιαγραφών για ξένες επενδύσεις και προστασία του περιβάλλοντος, έχει συμβάλλει αρκετά να εξελιχθεί η Ε.Ε σε μιά μεγάλη ασύδοτη νεοφιλελεύθερη αγορά. Έχει ενδυναμώσει, επίσης,  το μισθολογικό και φορολογικό ντάμπινγκ και την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην Ε.Ε συνολικά, ωθώντας τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα και τους φόρους στο κεφάλαιο εντός του ευρωενωσιακού χώρου στα τάρταρα, αφού οι επιχειρήσεις βρίσκουν εύκολο καταφύγιο για να τονώσουν “άκοπα” κέρδη και ανταγωνιστικότητα σε αυτές τις χώρες φτηνού εργατικού κόστους κλπ, από τις οποίες υπάρχει ελεύθερο καθεστώς πρόσβασης σε όλη την Ε.Ε. Άλλωστε, είναι γνωστές οι συνέπειες μαζικής φυγής επιχειρήσεων αλλά και για αγορά καταναλωτικών αγαθών από την Ελλάδα στη γειτονική π.χ Βουλγαρία.

Δυστυχώς, όμως, Τσίπρας, Μητσοτάκης και σωρός άλλων δήθεν “ευρωπαϊστών” στην χώρα μας, αυτό που υπηρετούν δεν είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης αλλά πρώτα απ’ όλα τις άγριες κερδοσκοπικές ορέξεις του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου, ιδίως του Γερμανικού και τους διάφορους σχεδιασμούς των διάφορων Σόρος.

Όλοι αυτοί δεν βλέπουν στα Βαλκάνια παρά μόνο χώρες προτεκτοράτα, χώρες για καταλήστευση και εκμετάλλευση, ασπόνδυλα δουλοπρεπή κράτη, γονυπετείς πολιτικούς, φτηνά εργατικά χέρια, διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και “ραγιάδες“λαούς, “πειθήνιους” για λεηλασία, που υποτιμούν τους εαυτούς τους και θαυμάζουν ότι αποκαλείται “ευρωπαϊκό”, όπως οι παλιοί ιθαγενείς τις “χάντρες” και τα “μπιχλιμπίδια” που τους προσέφεραν οι αποικιοκράτες.

Δοξάστε μας!

 

Γ. Αρτινός

 

Υ.Γ: Φυσικά, ο Μακρόν κάθε άλλο παρά εμπόδισε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της FYROM και της Αλβανίας για τους παραπάνω λόγους αλλά για την αθρόα μετανάστευση Αλβανών στην Γαλλία και άλλες σκοπιμότητες. Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας