Τσίπρας: Εγκαινιάζει πρώτα το αμερικάνικο περίπτερο και μετά εγκαινιάζει την ΔΕΘ

2501
τσίπρας

Σήμερα το πρωί (Σαββάτο 8/9) ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την ”συμβασιούχο” υπουργό Μακεδονίας Κατερίνα Νοτοπούλου, σπεύδει να εγκαινιάσει πρώτο πρώτο, με μια κίνηση υποτέλειας και δουλοφροσύνης, το αμερικάνικο περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), προτού εγκαινιάσει την ίδια την ΔΕΘ, πράγμα που θα κάνει σήμερα το απόγευμα.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός, οποίος,  πολύ περισσότερο από όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης, έχει παραδώσει απολύτως την χώρα στον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει με την ομιλία του το απόγευμα στην ΔΕΘ ένα πακέτο περιορισμένων προεκλογικών παροχών και ανέξοδων μετεκλογικών υποσχέσεων, προκειμένου να εξωραΐσει κάπως την σκληρή εικόνα της ”μεταμνημονιακής” πραγματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται να ανακοινώσει παροχές 750 εκατ. ευρώ, προερχόμενες από το φορολογικό υπερπλεόνασμα που έχει πνίξει την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, ενώ πρόκειται ανέξοδα να ανακοινώσει, αφού δεν πρόκειται να είναι κυβέρνηση, μέτρα που θα εκτείνονται μέχρι το 2022.

Στο πλαίσιο αυτών των εξαγγελιών, ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται να εξαγγείλει μια πενιχρή αύξηση για τον κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, ενώ θα θριαμβολογήσει για την δήθεν επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

Ο Αλ. Τσίπρας εξαπατά τους εργαζόμενους με τέτοιου είδους παροχές, αφού δεν θεσμοθετεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό και τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των καταργημένων εργασιακών κατακτήσεων.

Η παράδοση της χώρας στις ΗΠΑ και η περιορισμένη παροχολογία, όχι μόνο δεν μπορούν να υποβοηθήσουν την κυβέρνηση και τον τόπο αλλά αντίθετα αναμένεται να ξεσηκώσουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και να καταστήσουν ακόμα πιο αναγκαία μια βαθιά προοδευτική δημοκρατική ανατροπή στην χώρα.

Κ.Τ.

 

1 σχόλιο

  1. Όπως ακριβώς το γράφετε, αγαπητέ φίλε και συναγωνιστή Κ.Τ : Ζούμε την απόλυτη παράδοση της χώρας μας στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό… Κι αυτή τη φορά, όχι από μοναρχοφασίστες αλλά από αχαρακτήριστους πολιτικάντηδες -δημαγωγούς και λαοπλάνους, οι οποίοι καπηλεύτηκαν σκόπιμα ως το έπακρο και πέταξαν στη λάσπη με την πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε τα ιδανικά και τα οράματα της Αριστεράς. Για να αποκαλυφθεί σήμερα αφτασίδωτο και χωρίς μάσκα ο αληθινός ρόλος τους…
    Μόνο στην ενότητα και πάλη όλων των πραγματικά αριστερών δυνάμεων, ανεξαρτήτως προέλευσης και παλαιών ιδεολογικο-πολιτικών διαφορών, μπορεί να υπάρξει δρόμος λύτρωσης του λαού μας από το σημερινό άγος. Όσο υπάρχουν κομματικές ηγεσίες που δεν λένε να καταλάβουν αυτή τη στοιχειώδη αλήθεια, αλλά επιμένουν στον ενδοαριστερό σπαραγμό, θα αλωνίζουν ασύδοτοι ο γκαουλάιτερ του Τραμπ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και οι ντόπιοι παρατρεχάμενοι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, με επικεφαλής πλέον το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά και βοηθό τους τον Καμμένο.
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ για πραγματική εθνική ανεξαρτησία-δημοκρατία-λαϊκή εξουσία είναι η λύση στο αδιέξοδο, για να “ξαναπάρει μπροστά” το λαϊκό κίνημα και να συντρίψει τους δυνάστες και τα δεσμά του τόπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας