Τρεις ελληνικές κατασκευαστικές στις 100 κορυφαίες του κόσμου

1143
οικοδομή

Και ενώ εδώ και μια δεκαετία ο ελληνικός λαός υφίσταται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, το ελληνικό κεφάλαιο εξακολουθεί να συσσωρεύει υπερκέρδη. Έτσι, δεν είναι μόνο ο ελληνικός εφοπλιστικός στόλος που συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Όπως διαπιστώνεται από την ετήσια έκθεση της Deloitte Global Powers of Construction (GPoC), μεταξύ τω των 100 μεγαλύτερων κατασκευαστικών ομίλων περιλαμβάνονται και τρεις ελληνικές εταιρείες.

Πρόκειται για την Ελλάκτωρ, με συνολικό τζίρο 2,1 δισ. δολ. το 2018 (η έκθεση αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία με δολ.) αυξημένο σε σχέση με το 2017 κατά 4% και κεφαλαιοποίηση 246 εκατ. μειωμένη 27% πέρσι σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τη Μυτιληναίος Holding, με τζίρο 1,8 δισ. δολ. (αυξημένο 5%) και κεφαλαιοποίηση 1,1 δισ. (μειωμένη 24%) και τη ΓΕΚ Τέρνα, με έσοδα 1,6 δισ. δολ. (αύξηση 24%) και κεφαλαιοποίηση 540 εκατ. βελτιωμένη κατά 5%.

Με βάση την έκθεση της Deloitte η οποία αναλύει την παγκόσμια κατασκευαστική βιομηχανία και εξετάζει τις στρατηγικές και τις επιδόσεις των κορυφαίων εισηγμένων κατασκευαστικών εταιρειών οι 100 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες παγκοσμίως είχαν πέρσι έσοδα άνω του 1,393 τρισ. δολαρίων σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας