Τραμπ: F-35 και αμερικανικός στρατός στην Πολωνία

904
τραμπ

Την πώληση 30 μαχητικών F-35 νέας γενιάς και την ανάπτυξη αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στην Πολωνία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου, κατά την υποδοχή στον Λευκό Οίκο του Πολωνού ομόλογού του Αντρέι Ντούντα, εκφράζει τις προθέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για ένταση του σύγχρονου “Ψυχρού Πολέμου”, με τη στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών των δύο ηγετών, ο Τραμπ είπε ότι θα συζητήσουν θέματα εμπορίου αλλά και ζητήματα που αφορούν το NATO. Πρόσθεσε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει στην Πολωνία περίπου 2.000 Αμερικανούς στρατιώτες που σήμερα σταθμεύουν στη Γερμανία, όμως ακόμη δεν έχει λάβει την οριστική απόφασή του.

Ο Ντούντα έχει δηλώσει ότι εντός της εβδομάδας πρόκειται να παρουσιάσει μια συμφωνία για την ενίσχυση της παρουσίας των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα του.

«Γιορτάζουμε την αγορά από την Πολωνία πολλών αεροσκαφών F-35», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα επισκεφθεί τη χώρα αυτή, όμως ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας