Τραμπ: Το Ιράν αποκλιμακώνει-Δεν είχαμε θύματα-Νέες κυρώσεις κατά Τεχεράνης

891
τραμπ

Κανένας Αμερικανός δεν υπέστη τραυματισμό από το πλήγμα του Ιράν, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο διάγγελμα – απάντησή του στην χθεσινή πυραυλική επίθεση από πλευράς Ιράν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ. Επρόκειτο για την πρώτη συνολική τοποθέτησή του μετά την εκτέλεση ενός εκ των κορυφαίων Ιρανών στρατιωτικών από τις αμερικανικές δυνάμεις προ ημερών, στη Βαγδάτη του Ιράκ.

Το Ιράν φαίνεται να κάνει πίσω και να αποκλιμακώνει την ένταση, ωστόσο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ημέρες πριν τον θάνατό του, ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε νέες επιθέσεις κατά Αμερικανών, αλλά τον σταματήσαμε“, ανέφερε σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού υποστρατήγου των Φρουρών της Επανάστασης και επικεφαλής της Δύναμης Κουντς.

Χαρακτήρισε δε τον τελευταίο “τον Νο1 τρομοκράτη στον κόσμο“, λέγοντας ότι “τα χέρια του ήταν βουτηγμένα στο αίμα“. Το μήνυμα που, σύμφωνα με τον Τραμπ, στέλνει η εκτέλεση Σολεϊμανί “σε όλους τους τρομοκράτες ανά τον κόσμο” είναι: “Εάν θεωρείτε ότι η ζωή σας έχει αξία, δεν θα απειλήσετε ξανά τη ζωή Αμερικανού“.

Ο Ντ. Τραμπ άφησε ωστόσο ανοιχτό και παράθυρο γενικής αποκλιμάκωσης, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αδράξουν την ευκαιρία για ειρήνημε όλους εκείνους που την επιθυμούν“.

“Βλακώδης συμφωνία”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ακόμη “βλακώδη” την πυρηνική συμφωνία που υπέγραψαν οι έξι μεγάλες δυνάμεις με το Ιράν το 2015, ενώ κάλεσε τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να την εγκαταλείψουν και να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία με το ιρανικό καθεστώς.

Πήραν τα χρήματα από την άρση των κυρώσεων, φωνάζοντας την ίδια στιγμή Θάνατος στην Αμερική“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, αναφερόμενος στους ηγέτες του Ιράν.

Το Ιράν πρέπει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα και να σταματήσει να στηρίζει την τρομοκρατία διεθνώς, ξεκαθάρισε ακόμη ο Ντ. Τραμπ.

Θα ζητήσω άμεσα από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί πιο ενεργά στις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή“, είπε τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Γιώργος Δ. Παυλόπουλος

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας