Τραμπ – Νετανιάχου vs Ομπάμα – Κέρι

1567

Πυρ και μανία ο ιέρακας πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου αλλά και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, φανατικότερος μάλλον και αυτού του Νετανιάχου, εναντίον των ΟμπάμαΚέρι που επέτρεψαν με την αποχή τους (δεν έβαλαν veto) να καταδικασθεί στον ΟΗΕ η πολιτική εποικισμού του Ισραήλ της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Ασφαλώς θετική η στάση του διδύμου ΟμπάμαΚέρι και θετικές οι δηλώσεις Κέρι ενάντια στην ιδιοποίηση, όπως την ονόμασε, εδαφών της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ.
Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί δεν γίνονταν αυτές οι κινήσεις και αυτές οι δηλώσεις της αμερικανικής διοίκησης οκτώ χρόνια τώρα; Γιατί Ομπάμα και Κέρι περίμεναν να έρθουν σε ανοιχτή σύγκρουση με τους ιέρακες του Ισραήλ τώρα που αποχωρούν; Ή μήπως η διάσταση σημειώνεται επειδή ακριβώς φεύγουν από το τιμόνι των ΗΠΑ;
Ένα πάντως είναι βέβαιο: με τον φανατικό σιωνιστή Ντ. Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ, όλη η περιοχή μας και ειδικότερα η Μέση Ανατολή οδεύει σε ακόμα πιο εφιαλτικούς χρόνους φανατισμού, πολέμων, βίας και αίματος.
Η μέγιστη των προκλήσεων είναι σήμερα να σταματήσουμε τους νέους ιεροκήρυκες της Δύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας